kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Havuç çorbası
Havucu yıkadıktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş havucu ve yağı bir tencereye koyun ve bir dakika süreyle kavurun. Unu da bu karışıma ilave ederek, 2-3 dakika daha kavurun. Ardından sütü ve et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynayınca ateşi kısın ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte servis yapın.

Malzemeler
*
2 adet havuç
* 2 çorba kaşığı un
* 3 su bardağı süt
* 3 su bardağı et suyu
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz
* Karabiber

Etli ekmek
Unu hamur kabına eleyin. Tuz, kabartma tozu, sıvıyağ ve su ile hamur yapın. 15 dakika bekletip bezelere ayırın. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi karıştırıp, suyla yumuşatın. Hamurları oklava ile açın. Açtığınız yufkanın yarısına hazırladığınız içten koyup, kapatın. Teflon tavada veya saçta arkalı önlü pişirin. İki tarafını fırçayla yağlayın ve sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
*
3 su bardağı un
* 2 kaşık sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 100 gr. tereyağı
* Tuz
* Ilık su
İçi:
* 250 gr. kıyma
* 1 adet rendelenmiş soğan
* Tuz
* Karabiber
* 1 fincan su

Kazandibi
Bir tencereye pirinç ununu koyup, kısık ateşte hafif sararıncaya kadar kavurun. Daha sonra tencereye sütü ve şekeri ilave edin ve karıştırarak, kaynayıp göz göz olana kadar pişirin. Bir tepsiyi yağlayıp pudra şekeri serpin. Tepsiyi un eler gibi sallayarak, pudra şekerini tepsinin her tarafına yayın. Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı döküp, soğumaya bırakın. Daha sonra ocağın üstünde çevire çevire, altını kızartın. Soğuduktan sonra dilimleyip, kızarmış kısmı üste gelecek şekilde servis tabağına alın.

Malzemeler
*
1 su bardağı şeker
* 1 litre süt
* 5 çorba kaşığı pirinç unu
* 1 çorba kaşığı margarin