kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Çerkez tavuğu

Pilici kaynar suda 25 dakika pişirin ve ılınmaya bırakın. Ilınan pilicin suyunu süzüp, deri ve kemiklerini ayırıp, etleri biraz iri olacak şekilde didikleyin. (Süzülen piliç suyunu ayırın.) Ekmek içlerini ıslatıp, iyice sıkın. Ekmek içi, ceviz, sarmısak ve tuzu karıştırın. Robotta, karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar piliç suyu ilave ederek karıştırın. Kırmızıbiber ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırın ve rengi çıkana kadar bekletin. Göğüs etlerinden bir miktar ayırın. Diğer etleri hazırladığınız harcın yarısı ile karıştırıp servis tabağına alın. Kalan harcı üzerine dökün. Ayırdığınız etleri harcın üzerinde şekillendirin. Üzerini kırmızıbiberli zeytinyağı ile süsleyip servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
* 1 adet bütün piliç

* 4 su bardağı su (kaynar)

* 250 gr. bayat ekmek içi

* 500 gr. ceviz içi (kıyılmış)

* 5 diş sarmısak (dövülmüş)

* 1 çay kaşığı kırmızıbiber

* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

* Tuz