kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gülay Altay

Işıkara: Olağan bir deprem aktivitesi

* Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay: Ufak tefek oluşan fay hatlarından kaynaklanıyor. Büyük bir deprem olası değil. Böyle bir risk beklemiyoruz. Bunun ardından en fazla 5.9'a kadar deprem olabilir. Endişe edilecek bir şey yok.

* Prof. Ahmet Mete Işıkara: Hasarlı binaların içine girilmemesini öneriyorum. Olağan bir deprem aktivitesi. Türkiye'de bu tür depremler 1., 1.5 ayda bir olabilir. 5.7 ana şoktur. Panik hali yaratmak depremden daha çok zarar verir.

* Prof. Okan Tüysüz: Buralarda beklediğimiz depremlerin büyüklüğü 5-6 civarında. Öncüleri var. Daha büyük bir deprem beklemiyoruz.

* Prof. Dr. Ali Koçyiğit: Şu anda depremin oluştuğu, kaynaklık eden fayda bundan daha büyük deprem yaratmaz. O fayın doğusunda güneyinde faylar var. Yine de dikkatli olmak lazım.

* Prof. Dr. Haluk Eyidoğan: Daha büyük bir deprem riski gözükmüyor. Orta hasarlı binalardan birkaç gün uzak durmak lazım.

* Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu: Çok büyük bir olay olarak algılamamak lazım. Orta büyüklükte deprem normal. Fay sisteminin hareketliliğinden kaynaklanıyor.
Haberin fotoğrafları