kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Boğaz kan gölü

Güngör KARAKUŞ Ercan SARIKAYA Müslim SARIYAR Musta
Kurban Bayramı'nın ilk gününde sokak ve caddelerde yaşanan görüntüler değişmedi. Vatandaşlar belediyelerin tahsis ettiği özel merkezler yerine kurbanını istediği yerde kesti..
Kurban Bayramı'nda yaşanan kanlı manzaralar bu yıl da değişmedi. Yapılan uyarılara, alınan önlemlere rağmen vatandaş kurbanını istediği yerde kesti. Günler öncesinden yapılan uyarılar ve yüksek para cezası uygulanacağının açıklanmasına rağmen İstanbul'da vatandaşlar apartman aralarını, boş arazileri, kaldırımları ve oto yıkama merkezlerini kesim alanına döndürdü. Tek değişen ise otoyol kenarlarında kesim olmaması oldu. Kanlı manzaralar özellikle varoşlarda görüldü. Kentin merkez ilçelerinde ise vatandaş kesim alanlarını tercih etti. Çocukların gözleri önünde gerçekleşen kurban kesimleri nedeniyle bazı cadde ve sokaklar kan gölüne döndü.

PERDELEYEREK GİZLEME
Evlerinin önünde kurban kesen vatandaşlar kesim yaptıkları yere otomobillerini çekip, perde gererek gizlemeye çalıştı. Bağcılar, Küçükçekmece, Zeytinburnu gibi ilçelerde ise vatandaşlar belediye yetkililerine yakalanmamak için boş otoparklar ile dükkânları kullandı. Otoyol kenarlarındaki kurban kesimleri bu yıl yerini Tarabya'da Boğaz'a nazır kesim alanına bıraktı. Bazı vatandaşlar, kurbanlarını Tarabya sırtlarında Boğaz manzaralı alanlarda kesti. Kurbanların kanları Boğaz'ı kan kırmızısına boyadı. Sırtlardan gelen kan, Sarıyer Kireçburnu'ndan oluk oluk denize aktı. Fatih'de ise tarihi surların dibi kurban kesim merkezi olarak kullanıldı. Kurbanlar çocukların gözleri önünde kesildi. Kurban kesim alanlarında trafik yoğunluğu yaşanırken soğuk hava ve yer yer yağmurun etkili olduğu kentte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin belirlediği kurban kesim alanları ile satış yerlerine araçlarıyla ulaşmak isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren trafikte yoğunluk oluşmasına neden oldu. Satış yerlerinde kurbanlık alma telaşı, satış merkezlerinin yakınına kurulan kesim merkezlerinde ise kesim telaşı yaşandı. Bazı vatandaşlar belediyeler tarafından kurulan kesim merkezlerinde sıra beklerken birçoğu da kurbanlıklarını kendi imkânlarıyla kesmeyi tercih etti.

GÜÇLÜKLE YAKALANDI
Çağlayan'da kaçan boğa, vatandaşlara ve polise zor anlar yaşattı. Çağlayan Meydanı'nda sahibinin elinden kurtulan boğa Kâğıthane yönüne kaçtı. Sahibi ve vatandaşların çabası sonuç vermeyince boğanın yakalanabilmesi için polisten yardım istendi. Kovalamacaya polis ekipleri de katıldı ancak boğa ara sokaklara girerek kaçışını sürdürdü. Belediye ekiplerinin de devreye girdiği kovalamaca yarım saat sürdü. Kızgın boğa Kâğıthane Caddesi'nde yakalandı. Boğa, kesilmek üzere bekletilen diğer kurbanlık hayvanlarla birlikte bir işyerinin kepenklerine bağlandı.
Haberin fotoğrafları