kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Borsacıya suikast girişimi iddiası
İSTANBUL'DA bir borsacıyı öldürme planları yaptıkları ileri sürülen 3 kişiden 2'si tutuklandı. Alınan bilgiye göre, bir şikâyet üzerine harekete geçen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, borsacı Nihat Ö'yü parasını alıp öldürmeye yönelik hazırlık yaptıkları ileri sürülen F.B. ile C.P. ve T.P. adlı şüphelileri gözaltına aldı. Şüphelilerden F.B'nin de borsacı olduğu, meslektaşının parasını alıp öldürtmek için arkadaşı C.P'den yardım istediği ve bu kişinin aracılığıyla diğer şüpheli T.P. ile tanıştığı ileri sürüldü. Nihat Ö'yü öldürmesi için anlaşma yapılan T.P'nin, daha sonra pişmanlık duyarak borsacıya durumu anlattığı iddia edilirken, Emniyet'teki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.

Turkcell, 'tarifede üst sınıra' dava açtı
TURKCELL, Telekomünikasyon Kurulu'nun tarife üst sınırı konusundaki kararının iptali için Danıştay'da dava açtı. Turkcell'den İMKB'ye yapılan açıklamada, Telekomünikasyon Kurulu'nun, Turkcell'in normal ve indirimli uygulamaları kapsamında açıklanan şebeke içi tarifelerinin, aynı dönem içerisinde diğer işletmecilere uyguladığı en düşük çağrı sonlandırma ücretinin altında kalmamasının sağlanmasına ve ayrıca, genel abonelik paketlerinde yer alan diğer mobil operatörlere olan aramalara uygulanmak üzere KDV dahil 0,66 YTL/dk.'nın üst sınır olarak belirlenmesine karar verdiği hatırlatıldı. Açıklamada, "Şirketimız yukarıda sözü edilen tüm karar ve işlemlerin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle, Danıştay nezdinde bir iptal davası açmıştır" denildi.

Yıldız, Fon Leasing'in yüzde 60'ını sattı
YILDIZ Holding, iştiraki FFK Fon Finansal Kiralama'nın yüzde 60 hissesini 120 milyon dolara Global Investment House KSCC'ye (GIH) sattı. Şirketin İMKB'ye yaptığı açıklamaya göre, söz konusu hisse satışı sonrasında Yıldız Holding'in FFK Fon Finansal Kiralama'daki hisse oranı yüzde 87.38'den yüzde 27.38'e gerileyecek. Açıklamada ayrıca, hisse devri işlemlerinin tamamlanması için gerekli olan BDDK ve Rekabet Kurulu izinlerinin alınması amacıyla, bu kurumlara başvuruların Global Investment House KSCC tarafından yapılacağı belirtildi. Söz konusu işlem kapsamında HSBC Yatırım Menkul Değerler Global Investment House KSCC'ye, Standart Ünlü Menkul Değerler ve Bizim Menkul Değerler ise Yıldız Holding'e finansal danışmanlık hizmeti verdi.

Türk Telekom, IES Bilişim şirketini satın aldı
TÜRK Telekom, yazılım firması Meteksan'ın eğitim yazılımı ve e-öğrenme konularında faaliyet gösteren şirketi IES Bilişim ve Eğitim Teknolojileri şirketinin yüzde 100 hissesini satın aldı. Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, bu yatırımla ilgili finansal bilgi verilmedi ancak söz konusu yatırımın şirketin katma değerli teknolojileri geliştirme vizyonunun bir parçası olduğu belirtildi. Ankara'da ODTÜ teknokent içerisinde çalışmalarını sürdüren IES'te, önemli çoğunluğu Ar-Ge uzmanı 117 çalışan ilk ve orta öğretimin eğitimine yönelik yazılımlar geliştiriyor. Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, "IES Türk teknolojisini yurtdışına ihraç etmek için önemli fırsatlar yaratacak" dedi.