kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
1 MİLYON KİŞİ KULLANACAK Halkbank’ın HSBC ile yaptığı anlaşma uyarınca 1 milyona yakın Halk Bankası kredi kartı kullanıcısı da Advantage’li oldu.

"Advantage'ın varsa" taksitli alışveriş yapmak zorundasın

RAHİM AK
Halkbank kredi kartı Advantage'la birleşti. Ancak birleşmeden sonra Halkbank kredi kartı kullancılarına daha önce biriktirdikleri halkpuanlarını kullanması için taksitli alışveriş zorunluluğu getirildi..
Halk Bankası KOBİ bankacılığı yanı sıra bireysel bankacılık ve kredi kartları alanında da büyüme politikası çerçevesinde HSBC Bank'ın sahip olduğu Advantage Kredi Kartı ile işbirliğine gitti. HSBC ile yapılan anlaşma uyarınca 1 milyona yakın Halk Bankası kredi kartı kullanıcısı Advantage Kredi Kartı'nın tüm hizmetlerinden ve üye işyeri ayrıcalıklarından yararlanacak. 2008'in ilk çeyreğinde de tüm Halk Bankası kredi kartları Halkbank Advantage adını alacak. Ancak yapılan anlaşmada Halkbank kredi kartı kullancılarının daha once Migros ve Şok mağazalarında alışverişte nakit para yerine kullandıkları 'halkpuanları'nı kullanmaları bir şarta bağlandı. Halkbank müşterilerine gönderdiği ekstrelerde, "Birikmiş halkpuanlarınız Advantage üye işyerlerinde yapacağınız ilk taksitli işlem ile Nakitpuana dönüşecektir" yazısını gönderdi. Buna göre Halkbank kredi kartı kullananlar daha önce alışverişte kullandıkları puanları kullanmak için mutlaka taksitli alışveriş yapmak zorunda kalacak.

KART FAİZİ DE ARTTI
Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Halkbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, "Banka stratejik olarak müşterisiyle ilişkisinin 3-4 ay sürmesini istedi. Teknik bir zorluk da vardı. Daha önce bu puanlar sadece Migros ve Şok'larda kullanılıyordu ama kısıtlıydı. Tüm kullanıcılara açık değildi. İster istemez sonlandırmak zorunda kaldık. Taksitli alışveriş zorunluluğu ise bankanın seçimi" diye konuştu. Yapılan anlaşma ile Advantage dönüşen Halkbank kredi kartı sahipleri daha önce 3.75 olan alışveriş ve nakit faiz oranlarını yüzde 4.75 olarak ödemeye başladılar. Gecikme faiz oranı da yüzde 4.5'ten yüzde 5.5'ye yükseldi.