kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Keşkül

Sütü bir tencereye koyun. İçine pirinç unu, toz badem, şeker, yumurta sarısı ve hindistancevizini ilave edin. Tencereyi ocağa alıp, kısık ateşte karıştıra karıştıra, dibinin tutmamasına dikkat ederek, kaynayıp üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. Tatlıyı kaselere bölün ve soğuyunca üzerlerini antepfıstığıyla süsleyip ikram edin.

MALZEMELER 6 kişilik
*
1 litre süt

* 1 su bardağı şeker

* 1 su bardağı pirinç unu

* 1 su bardağı toz badem

* 1 yumurtanın sarısı

* 1 çorba kaşığı hindistancevizi

* 1 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı