kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İyi bir showgirl olmayı kafaya takmış haldeyim

Oyunculuğu çok sevdiğini ama müziğe aşkla bağlı olduğunu söyleyen 'Avrupa Yakası'nın 'Yaprak'ı Hale Caneroğlu: Oyunculukta hâlâ tutuğum, daha olgunlaşmam lazım ama şarkıcılıkta daha hızlı bir çıkış yakaladım. İyi bir show-girl olmayı kafama takmış durumdayım.....
Atv'nin kahkaha bombası 'Avrupa Yakası'nda 'Yaprak' karakteriyle hayran kitlesini genişleten Hale Caneroğlu, "Dizinin çok enteresan bir grafiği var. Beşinci sezonda olmamıza rağmen yine her açıdan zirve yaptık" dedi. 'Avrupa Yakası' setinde güven içinde bir ortam yaratıldığını vurgulayan Caneroğlu, bu projede olmaktan duyduğu memnuniyeti şöyle ifade etti:

TADINI ÇIKARIYORUM
"İşe mutlu gidiyorum. Haftada en fazla iki gün çalışıyorum. Stres yaşamıyorum. Oynarken eğleniyorum, başarılı bir proje çıktığı için sokakta sevgi ve saygı görüyorum. Bir de bunun üzerine para alıyorum. Daha ne? 'Avrupa Yakası' bittikten sonra hayatım boyunca bu kadar kaliteli bir projenin içinde olmayabilirim. O yüzden tadını çıkarıyorum." Kızıl saçları ve Avrupai fiziğiyle dikkat çeken Hale Caneroğlu, oyunculuğa ve müziğe dair hedeflerini anlattı:

* Bazen 5 yıldır aynı rolü oynadığım için kendimi geliştirememe korkusuna kapılıyorum ama bakıyorum ki her yıl 'Yaprak'ı daha iyi oynamaya başlıyorum. Oyunculuğum oturuyor, öğreniyorum. Reyting kaygım ya da maddi kaygım yok. Oyuncu olarak bu büyük lüks.

BENİ MELİH KİBAR KEŞFETTİ


* Dünya şartlarına göre çok az ama Türkiye şartlarına göre iyi kazanıyorum. Ayrıca paradan daha fazla getirisi var 'Avrupa Yakası'nın. Bir gün tanımadığım birisi aradı ve bana, "14 yaşında bir kızım var, oyuncu olmak istiyor ve idol olarak sizi seçti" dedi. Şimdi bile anlatırken tüylerim diken diken oluyor!

* 25 yaşında oyuncu olmak istediğime karar verdim. Sinema-TV okurken, Türkiye'nin en iyi yapım şirketinde ikinci reji asistanıydım. O dönem kamera arkasında değil; önünde olmak istediğimi anladım. Çok savaştım kendimle. Çünkü yönetmeyi de çok seviyorum.

*
Çok iyi bir yönetmen olabilirdim ama oyunculuğu seçtim. Hayatta yapmak istediğimin bu olduğuna karar verdim. Çünkü önemli olan yaptığınız işten mutlu olmanız. Çok büyük bir aşk bu! Ve şarkıcılık bunun da üstüne çıktı. Hayatta kendimi hiç yalnız hissetmiyorum. Her zaman tutunduğum bir işim var.

* Müzikal anlamda beni ilk keşfeden Melih Kibar oldu. Bana inanan tek isim ise Atilla Özdemiroğlu'ydu. O olmasaydı yapamazdım. Yaklaşık iki yıldır 'Hale Caneroğlu Cover Project' var ve ayda bir Hayal Kahvesi'nde çıkıyorum. Onun dışında bayii toplantıları düğünlerde sahne alıyorum.

*
Ben hala şarkıcılık kimliğini arayan bir insanım. Yolun başındayım, ne söylesem yalan ya da boş olur. Ama şunu biliyorum ki; benim söylediğim şarkı bir hikaye anlatmazsa ve ben o hikayenin içine giremezsem mutlu olamam!

* Oyunculuk ve müzik beraber yürüyecek ama bana 'Müzik mi, oyunculuk mu?' diye zorunlu bir şey koyarsanız; direkt müziği seçerim. Ben oyunculukta daha tutuğum; olgunlaşmam lazım. Ama şarkıcılıkta bu sürecim daha hızlı ilerledi. İyi bir showgirl olmayı kafama takmış durumdayım.

GELİN OLMALIYIM


* Şu an rüştünü ispat etmek derdinde olan bir sanatçıyım. Bunu şarkıcı ve showgirl adı altında söylüyorum. Bu meslekler çok büyük bir iç disiplin istiyor. İki yıldır haftada 3 gün şan dersi alıyorum. Bu ömrümün sonuna kadar böyle gidecek. Ama bazı günler istemediğim şeyleri peş peşe yapmak gerçekten çok zor oluyor.

* Alternatif bir hayat düşünmüyorum çünkü hedefim çok net belli. Beni bu yoldan ayıracak en büyük zaafım ise; evlilik hayali! Bunun altında da da gelin olma isteğim yatıyor. Bir eşim olsun derdim yok ama gelinlik giyip, balayına çıkmak isteyen romantik bir Hale var benim içimde.

*
Kendi egomu tatmin etmek için çocuk yapmak istemediğime dair kendime söz verdim. İşte bu yüzden evlat edinmeyi düşünüyorum. Anne ve babasını kaybetmiş bir çocuğu kendi çocuğum gibi sevebileceğime kesinlikle inanıyorum. (Harper's Bazaar)
Haberin fotoğrafları