kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Set bitince Mümtaz'ı tamamen unuturum

BUGE CANKAT GÜNAYDIN
'Sessiz Gemiler'in başrol oyuncusu Savaş Dinçel: "Hiç bir rolle kendimi özdeşleştirmem. Oynadığım adamın benimle alakası yoktur. Set biter ve o adamı tamamen unuturum"..
İLİŞKİLİ HABERLER
Set bitince Mümtaz'ı tamamen unuturum
Kısa süre önce ciddi bir kalp rahatsızlığı geçiren 'Sessiz Gemiler'in Mümtaz Bey'i; Savaş Dinçel, dizideki oyunculuğuyla ustalığını konuşturuyor. Dinçel, Mümtaz Bey'in yaşadıklarını şöyle yorumluyor: 'Kimbilir adam nasıl paramparça oluyordur. İyi ki ben değilim. Bu duyguları yaşamayı kim ister ki...' Ancak usta oyuncu Mümtaz Bey'in hislerini gerçek yaşantasına taşımadığını söylüyor ve 'Kendimi hiçbir zaman oynadığım bir rolle özdeşleştirmem. Set bitince oynadığım adamı tamamen unuturum. Her zaman yanımda insanlar olduğu için terk edilme gibi bir korkum da olmadı'

* 'Sessiz Gemiler' bir grup izleyiciyi gerçekten yakaladı ama bir grup da bazı gerçeklerle yüzleşmekten kaçtığı için diziden uzak kaldı. Katılıyor musunuz?
Evet... Kendi kendileriyle yüzleşmek istemeyenlerin olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu dizide özellikle Mümtaz Bey'e karşı yapılan hataları gerçek yaşamlarında işlemiş olan insanlar var. Ve bunların tekrar tekrar kendilerine söylenmesini, kafalarına kakılmasını istemiyorlar.

ALT TARAFI BİR ROL
* Mümtaz Bey'in duygularını hissedebiliyor musunuz?
Hayır... Hiçbir şey hissetmiyorum. Oynadığım bir rolle hiçbir zaman kendimi özdeşletirşmem. O rolün getirdiğini yaşamam, oynadığım adamın benle alakası yoktur. Set bitince o adamı unuturum. Çünkü alt tarafı yazılmış bir roldür. Evet, bu adamın başına gelenler keşke olmasaymış. Kimbilir adam paramparça oluyordur, iyi ki ben değilim. Bu duyguları yaşamayı kim ister ki? Kendimi böyle şeylerin dışında tutmayı daha çok seviyorum.

KORKULARIM YOK...
* Sizin hiç böyle terk edilme, yalnız kalma gibi korkularınız oldu mu?
Hayır, hiç olmadı.

* Hep yanınızda insanlar mı oldu?
Evet... Etrafınızda insanlar olunca böyle bir korku da hissedemiyorsunuz. Ama bu demek değildir ki günün birinde böyle bir şey olmayacak. Zaten benim çok çocuğum yok, sadece bir oğlum var.

* Ekmek Teknesi çok güldüren bir diziyken, Sessiz Gemiler çok ağlatan bir dizi oldu. Uçlarda olan iki iş...
Ben aktörüm. Zır deliyi de oynayabilirdim. Sarhoş alkolik bir adamı da, mafya liderini de... Hepsinin hakkını vererek yapmaya çalışırım ben. Hiçbirini ayırmam oyuncu olarak.

* Oyuncu kadrosu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Oyuncu kadrosu şaşırtacak kadar 'cuk' oturmuş bir kadro. Herkes o kadar iyi oynuyor ki... Yeşim Salkım'ın özellikle çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

* Peki reyting korkunuz var mı?
Hiç yok... Mesela bizim dizi bu hafta kaçıncı oldu bilmiyorum. Ama neticede bu bir iş. Ve tabii ki tutmasını ve devam etmesini istemek, buradan para kazanmak isteyen insanlar için son derece doğal. 'Aman inşallah tutmaz da batar' diye kimsenin düşünecek hali yok elbette. Herkese bol reklam dilerim.