kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Maxim!.. Erkek dergisi yapabilmek..

HEYECANLA sarıldım Maxim'in ilk sayısına.. Erkek dergilerine merakım, hobidir.. Bu ülkenin gelmiş geçmiş en büyük, en efsane dergisi Erkekçe, bu hobinin eseri zaten..
Daha kapaktan hayal kırıklığı.. Erkek dergisinin kadın seçimindeki sırrı, hayal gücünü harekete geçirmektir..
O kapaktaki ya da göbekteki kızı elde etme hayali.. Hefner'in keşfettiği sır buydu.. Playboy'u birden milyon tirajlara taşıyan sır.. Ulaşması kolay kadın.. Komşudaki kız mesela.. Sunduğu güzellerin hemen yanındaki bilgiler, onların nasıl sıradan genç kızlar olduğunu özellikle anlatıyordu..
Maxim çıkış sayısına ulaşılması en zor kadını koymuş.. Çok ünlü, çok zengin.. Üstelik evli.. Üstelik mutlu.. Ebru Şallı..
Şimdi bu kapak hangi erkeğin rüyasına girer söyler misiniz?..
İçindeki resimler tümüyle sıradan.. Kumsal, Dolce, Gala böyle resimlerle doluydu yıllardır. İkisi bu yüzden battı. Biri sallanıyor.. Koca dergide erotizm yok. Erotik tek resim yok. Mayo erotik değildir, olmaz, olmadı. Çıplaklık hele günümüzde, canlısı plajlarda yatarken hiç değil..
Okunacak, okunmaya değecek tek yazı yok.. Erkekçe sayıları gündem yaratırdı oysa.. Yazıları okunmaya doymazdı.. Kurthan Hoca'nın eşsiz kaleminden tüm imzasız yazılar.. Sonra Fikri Ayyıldız, Faruk Şensoy.. Zekânın ve üslubun sihirbazları..
Avni Özgürel, Ahmet Kahraman gibi iki unutulmaz, iki dev söyleşi yazarı.. Yaşar Kemal bile röportaj yapmıştı bizim için.. Erkekçe ilk satırından sonuna dek satır satır okunurdu. Yazıların kelimesine dokunulmasın diye, derginin sonuna "Devam" bölümü eklediğimde, bu bölümü kolay okunsun diye üçüncü hamur kâğıt yapınca Ercan Arıklı bile "İntihar ediyorsun" demişti..
En usta fotoğrafçılarla çalışırdık, ama çekimlerin çoğuna bizzat giderdim. Erotik resmin ne olduğunu anlatmak için..
En önemlisi..
150 bin satan Erkekçe'nin bayiye bizzat giden 65 bin alıcısı kadındı. Bu da Erkekçe'nin sırrıydı. Kadınlara daha çok hitap eden, bu yüzden eve götürülen, evden istenen dergi yaptık biz.. Kadın Erkekçe okuyan kocasının kendisini daha iyi tanıyacağını, daha iyi anlayacağını, fiziksel, ruhsal, cinsel çok daha iyi tatmin edeceğini, hayatını çok daha iyi dolduracağını kısa zamanda hissetmeye başlamıştı.
Çünkü Erkekçe'nin dış kaynaklı yazıları, sanıldığı gibi Playboy, Penthouse benzeri erkek dergilerinden değil, zamanın en büyük kadın dergisi Cosmopolitan'dan devşirilirdi mesela..
Erotik edebiyatın en güzel örneklerini erkekler kadar kadınlar da lezzetle okurlardı, mesela.
Kadına satamayan dergi satmaz.. Satmanın şansı eve girmektir. Erkekçe her eve girerdi.
Maxim'i çıkaranlar.. 25 yıl öncesinin Erkekçe'sini ellerine alıp sıkı bir ders çalışmalılar..
Bu çıkardıkları dergi dayanmaz.. Bu Maxim 6 ay sonra bin tane satmaz..
Bir ağabey uyarısı..