kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hacer GEMİCİ
Enerji Hattı

EPDK'da 'böl-yönet' dönemi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay ve Ecevit hükümeti döneminde atanan iki üyenin görev süresi 19 Kasım'da sona erdi. Kurum yaklaşık bir aydır 9 yerine, 6 kişi toplanıp karar veriyor. Böylesine önemli bir kurumun 3 üye eksik yola devam etmesi ilginç. Ancak kulağımıza gelenlere göre, büyüklüğü 100 milyar doları bulan elektrik, petrol, doğalgaz ve LPG sektörünün kurumu EPDK'da bölünme gündemde. O nedenle de atamalar geciktiriliyor. Konuşulanlara göre kurum Elektrik-Gaz ile Petrol-LPG olarak iki bölüme ayrılacak.
Aslında kurum için bölünme oldukça normal. Çünkü önce elektrik piyasası diye yola çıkıldı, sonra kurumun denetim ve kontrolüne doğalgaz, petrol ve en son da LPG piyasası eklendi. Bugün gelinen noktada haftada bir kez toplanan kurulunun önüne 150-200 tane gündem maddesi geliyor. Önlerine dosyalar yığılınca yönetim kurulunun toplantısının bir değil, iki gün bile sürdüğü oluyor. Kurum 350-400 kişilik kadro ile iş yoğunluğunun altında ezilirken, piyasa oyuncuları da gecikmelerden şikayetçi.
İşte, konuşulana göre, atamanın yapılmamasının ardında bu 'bölyönet' planı yatıyor. Atama yapılsa bile EPDK'nın ikiye bölünmesi yönündeki çalışma süreceğe benziyor. Ortada dört büyük piyasa ve binlerce oyuncu olduğu müddetçe bölünmenin önünde durulamayacak gibi.