kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

El Maktum, bilişime el attı, Despec Türkiye'ye ortak oldu

Türkiye'de İETT arazisi ve Dubai Kuleleri ile adını duyuran El Maktum bilgisayar sarf malzemeleri şirketi Despec Group'un yüzde 70'ini satın aldı..
Türkiye'de Dubai Kuleleri ve İETT arazisi ihalesiyle adını duyuran Dubai Şeyhi El Maktum, Index Grup şirketlerinden Despec Türkiye'nin ortağı oldu. Dubai International Financial Center Investments LLC, (DIFC Investments LLC) içinde Despec Avrupa, Türkiye ve Ortadoğu'nun da bulunduğu Despec Group International'ın yüzde 70'ini alarak en büyük ortak haline geldi. Buna paralel olarak, Index Grup şirketlerinden Despec Türkiye'nin de ortaklık yapısı yenilendi. Bilgisayar sarf malzemeleri konusunda faaliyet gösteren Despec Türkiye, daha önce halka açılma kararını ertelemişti.

YÜZDE 35 HİSSESİ OLDU
Dubai Şeyhi Muhammed Bin Raşid El Maktum tarafından kurulan, sermaye ve finans dünyasının saygın ve en hızlı büyüyen kuruluşlarından DIFC Investments LLC'nin Kasım 2007 itibariyle gerçekleştirdiği bu satınalmayla, Index Grup şirketlerinden Despec Türkiye'nin de ortaklık yapısı değişti. Buna göre, şirket ortaklık yapısı, şirket paylarının yüzde 50'lik kısmı Erol Bilecik, yüzde 50'lik kısmı ise Despec Group International tarafında kalacak şekilde yeniden belirlendi. Yeni yapıyla birlikte, Despec Group International'ın yüzde 50'lik hissesinin yüzde 35'i DIFC Dubai, yüzde 15'i ise Riyaz Amirali Jamal tarafından temsil edilecek. Index Grup CEO'su Erol Bilecik, El Maktum'un yatırım şirketinin Despec'i almasında Türkiye'nin büyüyen pazarının etkili olduğunu ifade etti. Bilecik, Despec Türkiye'yi halka açmayı erteleme nedenlerinden biri olarak bu satışı gösterirken gelişmeleri şu şekilde değerlendirdi:

'VİZYON KAZANDIRACAK'
"Dünyanın en saygın finans kuruluşlarından DIFC Investments LLC Dubai'nin bilişim teknolojileri sektörüne bu şekilde yatırım yapması bizleri çok mutlu etmiştir. Böylesine önemli ve güçlü bir grubun yanımızda olması, bizlere yeni ufuk ve vizyonlar kazandıracaktır. Özellikle Türkiye gibi bilişim sektörünün çok hızlı gelişmekte olduğu yapılarda, ortaya koyacağımız yeni başarıların, DIFC'nin çok ilgisini çekeceğine inanıyoruz. Bu grupların Türkiye odaklı yatırım yapmaları, hem ülkeyi, hem sektörü, hem de kendi şirketlerimizi çok başarılı bir geleceğin beklediğini göstermektedir."
Haberin fotoğrafları