kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'Nükleerde partnerler farklı olabilir'... Ortaklık imza töreninde Kürşat Özkan (arkada solda) Erol Üçer, Ergil Ersü (altta solda) ve James F. Burgoyne hazır bulundu. İki grubun nükleer santrale teklif vermek üzere henüz bir karar vermediği ifade edildi.

Gama ile GE, İrlanda'da tanıştı, Türkiye'de evlendi

GE Energy Financial Services, Gama Enerji'ye yüzde 50 ortak oldu. GE'nin ortaklık için ne kadar ödediği söylenmezken, 3 yılda 3 milyar dolar yatırım sözü verildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gama ile GE, İrlanda'da tanıştı, Türkiye'de evlendi
General Electric'in (GE) iş kollarından GE Energy Financial Services, Gama Holding'in iştiraklerinden Gama Enerji'nin yüzde 50'sine ortak oldu. Dün ortaklık imza töreninde hazır bulunan GE Energy Financial Services Genel Müdürü James F. Burgoyne, Gama Enerji'nin yüzde 50'si için ödedikleri miktarı, 'ticari sır' olarak nitelendirirken Gama Enerji'nin 3 yılda 3 milyar dolarlık yatırım yapacağı açıklandı.

2009'DA HALKA ARZ EDİLECEK
Toplantıda hazır bulanan ve Gama Enerji'yi 2009 yılında halka arz etmeyi planladıklarını söyleyen Gama Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Üçer, nükleer santral konusunda ise, "Gelişmelere bakacağız, birlikte de hareket edebiliriz, yanımızda başka şirketler de olabilir. 4-5 grup bir arada da girebilir" değerlendirmesinde bulundu. Üçer, GE ile İrlanda'da inşaa ettikleri santralde bir ortaklık kurduklarını anımsatarak, "Zaten oradan gelen bir tanışıklığımız vardı" dedi. Gama Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ergil Ersü 2011 yılına kadar elektrikte 4000 mw üretim kapasitine sahip olmayı amaçladıklarını dile getirirken, GE Türkiye ve Güneybatı Asya Genel Müdürü Kürşat Özkan, GE'nin son yıllarda Türkiye'deki çeşitli sektörlerde yatırımlarını artırdığına değindi.