kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'Mor ve Ötesi'

Halk ne diyor?

Eurovision'a gelecek sene Şebnem gitsin!..
Türkiye'yi 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek olan grup hemen hemen kesinleşti. Önceki gün TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin 'Mor ve Ötesi' grubuyla 'prensipte anlaşma' sağlandığını açıkladı.

ONUR SERÇİNOĞLU: Eurovision'a Türkçe veya İngilizce, ama 'güzel' bir şarkı ile katılmak gerek. Bazı şarkılar hangi dilde söylenirse söylensin herkes tarafından beğeniyle karşılanır. Eurovision'da Türkçe bir parçanın başarılı olma şansı oldukça düşük belki ama, güzel bir şarkı olduğunu gösterirlerse başarılı oluruz. Ayrıca her sene ilk 5'te ya da ilk 10'da olmamız da şart değil! Ama TRT Genel Müdürü, Türkçe konusunda hassas diye de bundan sonra hep Türkçe şarkılarla katılmayız umarım.

ALİ UYSAL: 'Mor ve Ötesi' iyi bir seçim ama keşke Şebnem Ferah o süper sesiyle katılsaydı, çok daha iyi olurdu. Lütfen gelecek yıl Şebnem'i düşünün. Ben ve benim gibi düşünenlerin haklı olduğunu göreceksiniz.

METİN BURGAZ: Eurovision'un 'E'sinden haberi olmayan bu insanlara ben ne diyeyim! Parça Türkçe olacakmış. Niye? Türkçe'yi tanıtacaksın öyle mi? Ya kardeşim 3 dakikalık bir performansla nasıl tanıtacaksın? Kaldı ki, Eurovision dil tanıtma platformu değil. Amaç yarışma! Önce yarışmayı kazanacaksın. Yarışmayı düzenlediğinde bak o zaman istemediğin kadar tanıtımı yaparsın.