kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Necati Şaşmaz

'Kiliseleri hedef gösteriyorlar'

Hasan ERŞAN - Ömer ADIYAMAN/ SABAH
Türk Protestanlar Birliği, Kurtlar Vadisi dizisini kendilerini hedef gösterdiği iddiasıyla şikâyet etti. Malatya'daki cinayetler örnek gösterildi..
Türk Protestanlar Birliği, "Kurtlar Vadisi Pusu" adlı diziyi, aleyhlerinde propaganda yapıldığı gerekçesiyle RTÜK ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyet etti. Dizinin, Malatya'da üç kişinin katledilmesi gibi olaylara neden olabileceğini iddia eden Birlik, yayının hemen durdurulmasını istedi. Antalya İncil Kilisesi Rahibi Ramazan Arkan, konuyla ilgili olarak "Kurtlar Vadisi gibi diziler cemaatte tedirginlik yarattı. Cemaatler, Türkiye üzerinde oyun oynayan gruplar gibi gösterilip hedef yapılıyor" dedi. Türk Protestanlar Birliği tarafından RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) ile İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na verilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi.

MALATYA'YI UNUTMAYIN"
"8 ve 15 Kasım 2007 tarihlerinde Show TV'de yayınlanan, Kurtlar Vadisi-Pusu adlı dizide Hıristiyanları rencide eden, onları bir terör örgütü gibi gösteren ve sanki suçluymuşlar gibi hedef gösteren bölümler yayınlanmıştır. Söz konusu yayında organ ticareti, mafya, fuhuş ve toplumun düşman saydığı birçok konu misyonerlikle bağlantılı olarak verilmiştir (...) Bu gibi yayınlar Hıristiyanların yargılanmadan mahkûm edilmesi, bazı vatandaşların kendilerine durumdan vazife çıkararak harekete geçmelerine, cemaatimize yönelik sayısız bireysel tehdit, ibadet yerlerine saldırı ve nihayet Malatya'daki 3 masum Hıristiyan'ın canice katledilmesiyle sonuçlanmıştır."

"HAÇLI SEFERİ'NİN DEVAMI"
Diyarbakır Kilisesi Ruhani Önderi Ahmet Güvener de dizide, Malatya'daki olayın dizinin 3. bölümünde işlendiğini anımsatarak, "İncil arasında para buldum, artık kazanç buldum. Bunlar Haçlı Seferi'nin devamıdır. Eğer silahın yoksa vereyim" sözlerinin kendilerini açık hedef haline getirdiğini söyledi.
Haberin fotoğrafları