kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şefik Aydın

Haber Turu

Dolandırıcı şifresi Hacı: Polis peşimde
Konya'da polis, nakliyeci gibi davranarak nakliye firmasını 40 bin YTL'lik malını çalan kişi ile çete üyelerini sanayici kılığına girerek 20 gün boyunca takibe aldı. Çete üyelerinin aynı yöntemle Bandırma'dan Ankara'ya götürmek üzere aldıkları 20 ton pirinci Afyon'a götüreceklerini belirleyen polis, zanlıları malı depoya indirirken suçüstü yakaladı. Zanlılar, iki ayda 8 ilde 420 bin YTL'lik vurgun yaptıklarını itiraf etti. Polis, zanlıların birbirleriyle yaptıkları telefon konuşmalarında kullandıkları şifreleri de çözdü. Çete üyeleri her şey normalken cümlelerine "gardaş" diye, polisin peşlerinde olduğunu düşündükleri şüpheli bir durumda ise "hacı" diyerek başlıyordu.

Kaymakamın 'karışık' işleri
Edremit Kaymakamı Şefik Aydın ile 26 yıl önce evlendiği D.D.G. tüm tedavi yöntemlerini de denemelerine rağmen çocuk sahibi olmadı. Bunun üzerine Aydın'ın, eşinin de onayıyla birlikte yaşamaya başladığı eşinin hemşerisi R. A.'dan 2 çocuğu oldu. Eşiyle anlaşıp boşanan Aydın, çocuklarının annesiyle evlendi. Vesayetle ilgili bir konu mahkemeye taşınınca, kaymakamın evliyken başka bir kadınla da yaşaması tartışma yarattı. Aydın, "Çocuk olmayınca ilk eşimle ayrılmak durumunda kaldık. Bu, iki eşlilik değil. Bu çağda böyle bir şey, iki eşlilik olabilir mi?" dedi.

30'u çocuk 138 mülteci yakalandı
İnsan tacirleri tarafından Elazığ ve Mardin'den alınarak İzmir'e getirilen, aralarında 30 çocuğun da bulunduğu, 42'si Türk, 81'i Kuzey Iraklı, 12'si Filistinli ve 3'ü de Sri Lankalı olmak üzere 138 mülteci, önceki gece Aliağa'da "Yunanista'a geldik" diyerek bırakıldı. Gün ağarınca yoldan geçen araçları görüp o yöne doğru yürüyen mülteciler, İzmir-Çanakkale karayoluna çıkacakları sırada devriye gezen polis ekipleri tarafından görüldü. Polisleri gören mülteciler de sağa sola dağılarak kaçmaya çalıştı Ancak takviye ekiplerin gelmesiyle yakalanan mülteciler, Aliağa Merkez Karakolu'na götürüldü. Kaçakçıların mültecilerden kişi başı 5 bin 500 dolar aldıkları öğrenildi.