kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gece hayatı, güzelliğinizi tehlikeye sokabilir!

05.12.2007
Gece hayatı ve içki içmek, güzelliğinizi olumsuz yönde etkiler. Yüzünüzde lekeler oluşur, saçlarınız ve tırnaklarınız matlaşır. Kilonuz da giderek artar..
İnsan, özellikle de gençken, geceleri eğlenmeyi ve alkol tüketmeyi sever. Ama bu geceler bir alışkanlık haline gelirse, sağlığı etkilemeye başlıyor. Tabii etkilenen sadece sağlımız değil. Cildimiz ve güzelliğimiz de alınan alkolden ve az uykudan nasibini alıyor. İşte hızlı yaşamın görünümümüze etkileri...

* Cildinizi kurutur Alkol, bütün vücudunuzun suyunu emme etkisine sahiptir. Düzenli olarak içki içiyorsanız, cildiniz kuruyacak ve gerilecektir. Uzun vadede etkisi ise kalıcı kırışıklıklar olacaktır.

* Yüzde lekeler oluşur Alkol kan damarlarını genişlettiğinden; yanaklarınız, burnunuz ve göz kapaklarınız gibi derinin en ince olduğu yerlerde kızarıklıklar oluşur. Yüzünüzdeki lekeler ve gözlerinizdeki kızarıklıklar kalıcı bir hal alır.

* Saçlarınızı matlaştırır Vücudunuzun ihtiyacı olduğu kadar A ve D vitamini, kalsiyum ve çinko almak; saçınızın, dişlerinizin ve tırnaklarınızın pırıl pırıl görünmesini sağlar. Beslenmeniz ne kadar doğru olsa da, alkol tüketimi, bu vitaminlerin vücut tarafından emilimine engel olur.

* Kilo alırsınız Bir şişe bira 150 kalori, margarita 400 kaloriden fazladır. Alkol doyurucu olmadığı için, daha çok yemek yemeye başlayacak ve sıvılardan aldığınız kalorileri bir de yemekle birleştireceksiniz. Ayrıca alkol iştahınızı da açacaktır.

* Yüze yorgun ifade verir Dışarıya çıkmadığınız akşamlar yaşadığınız "Bir şey mi kaçırıyorum" duygusu yüzünden sürekli kulüplere gidiyorsanız, yorgunluk daimi ifadeniz haline gelebilir. (Cosmopolitan)
Haberin fotoğrafları