kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Genelkurmay Başkanlığından gazetecilere uyarı

AA
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, son günlerde yazılı ve görsel basın mensuplarının, Irak'ın kuzeyinde ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin sınıra yakın kesimlerinde haber yapma gayreti içerisinde olduklarının görüldüğü belirtilerek, ''Bölgedeki askeri faaliyetlerin yoğun olduğu bugünlerde bütün kesimlerin duyarlı davranmaları; basın mensuplarının, kendi güvenliklerini ve birliklerin harekat emniyetini tehlikeye atacak faaliyetlerden kaçınmaları gerekmektedir'' denildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada şunlar kaydedildi:

''Son günlerde yazılı ve görsel basın mensuplarının, Irak'ın kuzeyinde ve Güneydoğu Anadolu bölgemizin sınıra yakın kesimlerinde haber yapma gayreti içerisinde oldukları görülmektedir.

Basın mensuplarının, mesleki bir sorumluluk ve heyecan içinde haber peşinde koşmaları saygı ile karşılanmakla beraber; bu durumun bölgede önemli bir güvenlik sorunu yaratmaya başladığı tespit edilmiştir.

Haber yapılmaya çalışılan bölgelerin tamamına yakını, Türk Silahlı Kuvvetlerine verilen yetki çerçevesinde operasyon icra edilen/edilecek coğrafya içerisinde kalmaktadır. Bu bölgelere giren hiç kimsenin can güvenliğini garanti etme imkanı bulunmamaktadır.

Bölgedeki askeri faaliyetlerin yoğun olduğu bu günlerde bütün kesimlerin duyarlı davranmaları; basın mensuplarının, kendi güvenliklerini ve birliklerin harekat emniyetini tehlikeye atacak faaliyetlerden kaçınmaları gerekmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''