kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Çatı yarım yamalak tamir edilmez'

* Kiremitli veya geleneksel malzemeli çatı kullanıyorsanız her sene eliniz üstünde olmalı. Kiremitle iş bitmiyor. Onun altına konan birtakım örtülerin ömrü uzun değil. Bir yerinden yırtılırsa sadece dekoratif olur kiremit, arasından su sızar. Altına levha tipli bir şey koyup sağlama almalısınız.

* Levha tipli bir çatınız varsa ellemeden uzun süre idare eder. Her sene kaldırmak zorunda değilsiniz. Ama dolu fırtına olur, bir şeyler yerinden oynayabilir. Çatının akmasını beklememek lazım. Bir şeyler sızıp kafanıza akıyorsa çok geç kaldınız demektir. Kanser erken teşhis edilir derler. Akmaya başladığı anda bitti. Vücudu sarmıştır.

* Bir de çatının yarım yamalak tamiri olmaz. Tanıdığım her usta aksini söyleyebilir. Ama hayır. Bir yerden başlayınca o su yürür. Siz orayı halledersiniz, başka yerden devam eder. Çatıda kısmen tamir olmaz. Ayda bir tamir gerekir sonra. Bu da çok da pahalıya gelir. Her yerini yapmak lazım.

* Bu zamanda artık ısı yalıtımsız çatı olmaması lazım. Göğü ısıtmak yıllardır söylenir ama hala çatı katlarında bir şey yok. Bu ısı kaybı önlenmeli. Çok yazık oluyor.