kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan

Bakan Unakıtan'a 'oğul' Baykal'a 'Angora' sorgusu

Maliye Bakanı Unakıtan, Deniz Baykal'ın oğluna yönelik iddialarına şöyle yanıt verdi: Bakanın çocukları çalışamaz diye kanun çıkarın olsun bitsin!..
BÜTÇE görüşmelerinin en hareketli bölümünü ise Baykal'ın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve oğluna yönelik iddiaları ile Unakıtan'ın iddialara verdiği yanıt oluşturdu. Baykal ile Unakıtan arasındaki tartışma şöyle gelişti:

* Baykal: TÜPRAŞ'ın yüzde 14.76'lık satışından 700 milyon dolar devlet zarara uğratıldı. Hiçbirşey yapılmadı, üzeri örtüldü.

* Unakıtan: Bu satıştan devlet zarar etmedi. Tam tersine 458 milyon dolar kar etti. O hisse satılmasaydı devlet 458 milyon zarar edecekti.

* Baykal: PETKİM ihalesine yasaklı firma girdi.

* Unakıtan: Hayır öyle olmadı. Gazeteleri okuyup geliyorsun. Bu doğru değil. Özelleştirmeye bir sorsaydın. Yasaklı firma ihaleye girmedi.

* Baykal: Tokat sigara fabrikasına makine alımında ilişkin Maliye Bakanının oğlunun şirketinde, santralinde çalışan kişiye 30 bin dolar geliyor. Santral memuru parayı almaya şirketin saymanı ile birlikte gidiyor, sayman alıyor, o gidiyor. Bütün bunlar Maliye Bakanının oğlunun şirketinde oluyor. Aylardır hiçbir araştırma yapılmıyor.

* Unakıtan: Tekel öyle makinaları almadı. Geri gönderdi. Para geldi denilen adam, söylenilen tarihte oğlumun şirketinde çalışmıyor. Ne şirketin, ne oğlumun adına o para geliyor. O kişi, olaydan çok sonradan geliyor, çalışıyor ve çıkıyor. Böyle bir şeyi bize yamandırmaya niye çalışıyorlar. Kaldı ki o şirket milyonlarca dolar vergi veriyor.

* Baykal: Haydi diyelim bakanların dokunulmazlığı var, mahdumların da mı dokunulmazlığı var? Bu işlerin çıkış yolu dokunulmazlıktan medet uman siyasetçilerin yönettiği ülkelerde bu tür yolsuzluklar ortaya çıkacaktır.

* Unakıtan: Sayın Baykal, bunlardan vazgeçin. Ona iftira at, buna at. Bakanların çocuklarının çalışmasını engelleyen bir şey mi var. O zaman 'Bakanlarına çocukları çalışamaz' diye bir kanun çıkarın. Sizin milletvekilleriniz arasında bakan iken çalışmayan çocuğu olan var mı? Çalışıyorlardı. Sayın Baykal bunlara devam etmeyin. Sonra sizi biz bile kurtaramayız. Aklıma gelmişken, Sayın Baykal sizin Angora evlerinde kaçak yapılarınız vardı ne oldu acaba. Kendinizin olmayan işgal ettiğiniz yerler vardı, ne oldu onlar?