kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Promosyon yapmak gerekiyor ama müşterileri kandırmadan'

Electro World Yönetim Kurulu Başkanı Per Bjorgas ucuz ürün satışlarının ilk gün ile sınırlı olmayacağını belirterek, "Promosyon uygulayacağız ancak müşterilerimizi kandırmak gibi bir niyetimiz yok" dedi..
İlk mağazasını geçen eylül ayında Bursa'da açan Electro World, İstanbul mağazasını da yarın Bakırköy Capacitiy Alışveriş Merkezi'nde açacağını duyurdu. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Electro World Türkiye Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Demir Sabancı, elektronik mağazaların açılışında yaşanan izdihama ilişkin olarak, müşterinin ayağını mağazaya alıştırabilmek için bir takım ilave promosyonlar yapılması gerektiğini belirterek, "Bu kampanyaları yaparken, aynı zamanda huzurlu ve güvenli bir ortamda sunmak da önemli" dedi.

"TEREDDÜT ETMEDİK"
Electro World'ün bağlı bulunduğu DSG International (DSGi) Murahhas Azası ve Electro World Yönetim Kurulu Başkanı Per Bjorgas ise yaptığı açıklamada, ucuz ürün satışlarının yalnızca ilk gün ile sınırlı olmayacağına işaret ederek, "Müşterilerimizi kandırmak gibi bir niyetimiz yok. Duyurusunu yaptığımız promosyon ürünlerimizden mağazalarımızda yeterli miktarda bulunacak" dedi. Electro World'ün, DSGi, Esas Holding ve ODESA A.Ş. ortaklığı ile Türkiye'deki faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, bu ortaklığın bir yabancı elektronik perakende zincirinin Türk ortakla gerçekleştirdiği ilk işbirliği olarak da değer taşıdığına dikkati çekti. Bjorgas, "Türkiye genç nüfusu, büyüme hızı, yarattığı ekonomik fırsatlar kadar stratejik anlamda da çok büyük önem taşıyan bir ülke. Elektronik perakendecilik açısından sayısız yatırım fırsatı sunan büyük bir pazar. Electro World olarak Türkiye'ye, Türk ortaklarımızla birlikte yatırım kararı alırken hiç tereddüt etmedik." diye konuştu. Yine bir Sabancı yatırımı olan Teknosa'yla rekabete ilişkin olarak da Demir Sabancı, kendisinin ve bazı aile üyelerinin hem Teknosa hem Electro World ile bağlantıları bulunduğunu, ancak yönetimsel olarak iki kurumun birbirinden ayrı tutulduğunu belirtti.