kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fahir Gürsoy Tahir Gürsoy Mithat Giyim'in 70'inci yaşını ses getirecek yaratıcı bir ürünle kutlamayı kafasına koyan Gürsoy Kardeşler, yeni pantolonun 2- 3 dolar ek maliyet getireceğini belirtiyor.

Göbekli Türk erkeği için özel pantolon ürettiler

ESEN EVRAN
Mithat Giyim, Türk erkeklerinin akşam yemekleri sonrası şişkinlik yaratan göbek sorununu pantolonlara yerleştirilecek iki küçük düğmeyle çözecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Göbekli Türk erkeği için özel pantolon ürettiler
Türkiye'nin ilk erkek hazır giyim markası Mithat'ın ikinci kuşak patronu Tahir Gürsoy, markanın 70'inci yaşını, ses getirecek, inovatif bir ürünle kutlamayı kafasına koymuştu. Yıllık 90 milyon dolar cironun 70 milyon dolarını ihracattan elde eden grup, "Parayı dışarıdan kazanıyorum" demedi, yeniliği yurdum insanının ihtiyaçlarını gözeterek planladı. Tahir Bey, erkeklerin şık olmak için önlerindeki en büyük engelden yola çıktı; göbeklerinden! Uzun muhabbetler eşliğinde yenen kebaplar, içilen rakılardan sonra erkeklerin göbeği ortalama 4 cm daha genişliyor, pantolonların düğmeleri kopma tehlikesi yaşıyordu. Şirketin araştırma geliştirme (arge) birimi, bu soruna odaklandı ve pantolona yerleştirilen iki küçük aparatla belin 4-10 cm daha genişlemesinin yolu bulundu. Tahir Gürsoy, bu buluşu resmen duyurmak için, bu aparatın ürettirileceği yeri netleştirmeyi bekliyor. Tahir Bey, bu yeniliğin pantolon başına 2- 3 dolar ek maliyet getireceğini, ancak ürünün tabii ki- normal bir pantolondan daha yüksek etiketle satılacağını söylüyor.

RAKİBİMİZ LAP TOP
40 yıl önce Türkiye'den ilk bitmiş hazır giyim ürün ihracatını gerçekleştiren Mithat Giyim aslında ilklerin şirketi. 1945'te Türkiye'nin ilk seri pardösü üretimi, 1955 ilk radyo reklamını, 1967'de de ilk konfeksiyon ihracatını yaparak tarihe geçti. Mithat Giyim bugün aralarında GAP, Banana Republic, Zara, Esprit, Club Monaco, Burberrys'nin olduğu pek çok tanınmış marka için üretim yapıyor. İç pazar cirosunun toplam içindeki payının düşük olmasından mutlu değil Tahir Gürsoy ama, bundan sonra daha agresif olacaklarının sinyalini en azından "göbeğe göre genişleyen pantolon" ile veriyor.
Haberin fotoğrafları