kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Aydın Doğan

Doğan, Boğaz manzaralı benzin istasyonu kuracak

SABAH-İSTANBUL
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Doğan Grubu'nun Sarıyer'de yapmak istediği, akaryakıt istasyonuna yapılan itirazı kabul etmedi. İstinye'de POAŞ'a istasyon kurulmasının önü açıldı..
Doğan Grubu, Sarıyer'de daha önce spor alanı olan araziye Boğaz manzaralı benzin istasyonu kuracak. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Doğan'ın Sarıyer, İstinye'de yapmak istediği, Boğaz manzaralı akaryakıt istasyonuna yapılan itirazı kabul etmedi. İtiraz oy çokluğu ile reddedildi. Böylece benzin istasyonunun kurulmasının önü açıldı. Sarıyer İstinye Hacıosman Bayırı'nda bulunan Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü'ne ait ve daha önceki planlarda tamamı spor alanında kalan 5 bin 460 metrekare arsanın bir bölümü geçtiğimiz şubat ayında yapılan plan tadilatı ile akaryakıt istasyonu alanına alındı. Askıya çıkartılan planlara yapılan itiraz ise Meclis gündemine geldi

BOĞAZİÇİ KANUNU'NA AYKIRIYDI
Sarıyer 50 pafta 382 ada 32 parselde yer alan plan tadilatının iptali için yapılan başvuru AKP'li Meclis üyelerinin oyları ile reddedildi. Böylece arsanın bir bölümüne akaryakıt istasyonu kurulmasının önü açıldı. Bir bölümü ise yine spor alanı olarak kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğü Doğan'ın Boğaz'a nazır yapmak istediği benzin istasyonuna karşı çıkarak plan tadilatının "Sarıyer Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi planlarına aykırı olduğu, plan bütünlüğünü olumsuz yönde etkileyeceği, Boğaziçi Kanunu ilkelerine aykırı olduğu, akaryakıt istasyonu ile spor alanının yan yana olmasının Gayri Sıhhi Müesseseler yönetmeliğine aykırı olduğu" görüşünü bildirdi.

İLÇE MECLİSİ KABUL ETTİ
Akaryakıt satış ve servis istasyonu alanı lejantına alınan Sarıyer İstinye 50 pafta 380 ada, 32 parselin plan tadilatı 7 Eylül 2007 tarihinde Sarıyer İlçe Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. Sarıyer Belediyesi'nin CHP'li İmar Komisyonu Üyesi Erdal Sarıgöl, aynı bölgede başka spor alanlarının da yok edilerek başka alanlara kaydırılması, söz konusu alana çok yakın alanda bir kaç tane daha akaryakıt istasyonu olması ve çok sayıdaki istasyonun bölge içinde tehlike arz etmesi nedeniyle karara karşı çıkarak, şerh koymuştu.
Haberin fotoğrafları