kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gündüz seks yapan yok!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
03.12.2007
Çiftlerin seks hayatlarını araştıran Prof. Montorsi'ye göre; çiftler geceleri sevişmeyi gündüze tercih ediyor..
Seksin zamanı var mı? Avrupa Üroloji Kongresi'nde, Bayer Health Care tarafından yapılan 'Seksin Ekolojisinde Cinselliğin Zamanı' adlı araştırmanın sonuçları açıklandı. Avrupa Seks İlaçları Birliği Başkanı Profesör Francesco Montorsi cinsel ekoloji konusundaki soruları yanıtladı:

* Sizce bir erkek için normal cinsel ilişki sıklığı ne olmalıdır?
Cinsellikte öyle kesin sınırlar yok. Sorduğumuz sorulara erkekler ayda 3-4 kez karşılığını veriyorlar. Biz de bunu normal kabul ediyoruz. Hafta sonları en kolay zamanlar olarak seçiliyor. Çalışmaya katılan erkeklerin yüzde 70'i günde birden fazla seks yaplıyor. Erkekler akşam saatlerini seks için tercih ediyorlar. Yüzde 69'u yarım saatten daha uzun süre seks yapmıyor. Ancak erkeklerin üçte biri düzene bağlı kalmıyor. Erkeklerin yarıya yakını ne zaman seks yapacaklarını bilmiyorlar. Ancak azınlık, randevulu seksi tercih ediyor.

HAFTADA 2 KEZ İYİDİR

* Kalp doktorları özellikle de Mehmet Öz, kalp sağlığı için haftada 4 gün seks öneriyor. Siz ne kadar sıklıkla cinselliği öneriyorsunuz?
Kalıplar doğru değil, ancak düzenli bir cinsel yaşam için insanın haftada 1-2 kez seks yapması gerektiğini düşünüyorum. Ama iki haftada bir seks yapıp, mutlu ve sağlıklılar olanlar da var.

* Sizce cinsel sağlığı korumanın en kolay formülü nedir?
Düzenli fiziksel aktivite, özellikle yüzmeyi öneriyoruz. Ağırlık çok tavsiye ettiğimiz bir egzersiz değil. Diğer önerilerimiz; sigaradan uzak bir hayat, alkolü azaltmak ve şişmanlamamaya dikkat etmek.

* Neden çiftlerin cinsel ilişki sıklığını araştırıyorsunuz?
Bu araştırma küresel bir araştırma. MELES adını verdiğimiz bu araştırma cinsel davranış biçimlerini ortaya koyuyor. Cinsel sorunlar yaşayan çiftlere tedavi uygularken, çiftin gerçek cinsel davranışının ne olduğunu anlamak çok önemli. Örneğin erkeklerin cinsel ilişkiye ne zaman girecekleni tam olarak bilmemeleri bize gösteriyor ki; onların tedavisi için uygulanacak ilaç hemen etkili olmalı. Önceden alınıp daha sonra etkili olması beklenen bir ilaç, onların beklentilerini karşılamayacak. Erkekler seksin spontan olmasını istiyor.

* Dünya çapında çiftlerin cinsel ilişki sıklığı düşüş mü gösteriyor?
Bu konuda elimizde çok fazla veri yok. 2001 ve 2004 yılları arasındaki verileri kıyaslayabiliyoruz ve burada düşüş olduğu ortaya çıkıyor. Bu bilimsel veri olarak çok anlamlı değil, daha sonraki yıllarda da bu trendin izlenmesi gerekli. Veriler; 2001 ile 2004 yılları arasında hiç cinsel ilişkide bulunmayanların oranının düştüğünü gösteriyor. Bu, ilaçların etkilerinin ve kullanım alanlarının artmasından kaynaklanan bir durum olabilir. Ayda 1-2 kez seks yapanların sayısı artıyor ancak 3-4 kez seks yapanların sayısı düşüyor.

SPONTAN OLMALI


* Sizce şehir hayatı çiftlerin seks yapmasını engelliyor mu?
Veriler gösteriyor ki; hafta içi çiftlerin ancak yüzde 5'i seks için vakit ayırabiliyor. Yüzde 24'ü bunun için hafta sonunu tercih ediyor. Herhangi bir tekrar biçimi olmadan randevusuz seks yapanların oranı ise yüzde 70. Bu da gösteriyor ki; çiftler evli de olsalar 10 çiftten 7'sinin seks için ayırdığı özel bir gün yok.

* Çiftler birbirlerinden seks için randevu almalı mı, yoksa seksi diledikleri anda mı yaşamalılar?
Araştırmalar gösteriyor ki; erkekler de kadınlar da spontan seksten hoşlanıyor. O zaman randevuya gerek yok. Ben bu doğal akışı bozmamak gerektiğine inanıyorum.
Haberin fotoğrafları