kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Arık'ın kız kardeşi Erinç Atagür tabutun başından ayrılmadı.

Fizikçi Arık'a, 'Kadere karşı gelinmez'le veda

Recai KÖMÜR-UMUT TÜTÜNCÜ / İSTANBUL
Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Zioutas birlikte çalıştığı Prof. Arık'ın mükemmel bir insan olduğunu belirterek, Türkçe "Kadere karşı gelinmez" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Fizikçi Arık'a, 'Kadere karşı gelinmez'le veda
Isparta'da düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Engin Arık ile araştırma görevlisi Özgen Berkol Doğan dün üniversitede düzenlenen törenin ardından son yolculuklarına uğurlandı. Türk bayrağına sarılı cenazeler Albert Long Hall önünde hazırlanan masaya konuldu. Duaların okunması ve saygı duruşunda bulunulmasından sonra bir konuşma yapan B.Ü Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal, acılarının çok büyük olduğunu belirtti. Türk Fizik Derneği Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş da kazada hayatını kaybeden 6 bilim şehidinin "Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesi''nde birlikte çalıştığını belirtti. Akkuş, 2017'de bitmesi planlanan projeyi el birliğiyle gerçekleştireceklerini kaydetti. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış da kuzeni olan Engin Abat'ın çok zor şartlarda okuduğunu söyledi.

AVRUPA'DAN BİLİM ADAMI GELDİ
İsviçre'nin Cenevre kentindeki nükleer araştırma merkezi "European Organization for Nuclear Research (CERN)''deki CAST deneyinin lideri Prof. Dr. Konstantin Zioutas da birlikte çalıştığı Arık'ı son yolculuğuna uğurlamaya geldi. Prof. Zioutas, Arık'ı dünyaca tanınmış bir fizikçi, çok aktif ve akıllı olarak tanımladı. Türkçe "Kadere karşı gelinmez'' diyen Zioutas, Arık'ı mükemmel bir insan olarak hatırlayacağını ifade etti. Zioutas, 2 farklı dünyada yaşadıklarını dile getirerek, "Her zaman kalbimizde olacaksınız. Bunu biliyorsunuz. Sizi seviyorum'' dedi.
Haberin fotoğrafları