kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan 'TSK bilir' dedi

Başbakan, sınır ötesi konusunda TSK'ya görev emri verildiğini hatırlattı ve acemilikle suçladığı CHP ve MHP'ye "Muhalefet 'Nasıl gölgeleriz' anlayışı içinde" diye yüklendi..
Sınır ötesi operasyon konusunda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne siyasi direktif verilmesi sürecini değerlendiren Başbakan Erdoğan, kış şartlarında operasyonun yapılıp yapılmayacağı konusunda, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ne yapacağını, hangi zeminde nasıl davranılacağını gayet iyi biliyor" dedi. Muhalefete "Yetkiyi Meclis'ten aldıktan sonra operasyonun zamanına kendilerinin karar vereceği" mesajı gönderen Erdoğan, Avrupa ülkelerinden teröristlerin iadesi konusunda Almanya gibi davranmalarını istedi. İNTES'in 23. Olağan Genel Kurulu'nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, muhalefetin, "TSK'nın yetkilendirilmesi konusunda geç kalındı" eleştirisine şöyle cevap verdi: "Bunun zamanlamasını herhalde tezkereyi verenler yapmayacaktır. Biz, tezkere için Meclis'e müracaatımızı yaptık. Meclis'te bize tezkere ile ilgili yetkiyi verdi. Biz de başta TSK olmak üzere bütün güvenlik güçlerimizle çalışmalarımızı yaptık. Zamanlamamızı vesaire. Tüm bunların en ince detay, teferruatına varıncaya kadar değerlendirmesi yapılmış ve 28 Kasım itibariyle TSK yetkilendirilmiştir. Bundan sonraki süreci artık hep birlikte bizler izleyeceğiz. Temennimiz odur ki en verimli neticeyi alalım. Muhalefet hala birliğin, beraberliğin, mutabakatın olması gereken bu süreçte 'bunu nasıl gölgeleriz' anlayışı içinde. Bu çok yanlış. Olayın tek boyutu yok. Olay sadece bir sınır ötesi operasyon değildir. Bunu söyleyenler bu konuda ne kadar acemi olduklarını da ortaya koyuyorlar. Bu çok yönlü bir olaydır. Terörle mücadelenin çok çeşitli boyutları vardır ve bunu her boyutta yapmak zorundasınız ki, uluslararası hukuk noktasında da sizin bir haklılığınız olsun."

AVRUPA ÜLKELERİNE ÇAĞRI
Erdoğan, "Kış şartları, sınırötesi operasyonun çerçevesini etkiler mi?" sorusuna, "Bu konudaki işi yürüten başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere; ne yapacağını, hangi zeminde nasıl davranılacağını gayet iyi biliyor" yanıtını verdi. Toplumun psikolojik desteğine de ihtiyaç duyduklarını belirten Erdoğan, vatandaşlarla, kurum ve kuruluşlarla, uluslararası camia ile dayanışma içerisinde süreci yürüttüklerini söyledi. Avrupa ülkelerine de çağrıda bulunan Erdoğan, "Almanya ilk uygulamayı, tavrını ortaya gayet güzel bir şekilde koydu. Avrupalı diğer ülkelerden de aynı şekilde bekliyoruz" dedi.