kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan'dan Meclis'e gece yarısı denetimi

Uğur BECERİKLİ ANKARA
CHP'nin sert bir şekilde muhalefet ettiği, hâkimler ve savcılar yasasındaki değişiklik görüşülürken gece yarısı Meclis'e gelen Erdoğan, AKP'lilerin çalışmalara ilgisini ölçtü..
5 yıl avukatlık yapanların yazılı sınav ve mülakatı kazanmaları halinde hakim ya da savcı olmasını sağlayan Hâkimler ve Savcılar Yasası'nda değişiklik yapan teklif Meclis'te 12 saat süren maratonun sonunda kabul edildi. Muhalefetin, "yargı siyasallaşacak" diye karşı çıktığı "mülakat" yasada kaldı ancak sınavdaki etkisi yüzde 30'a indirildi. Hâkimlerde aranacak "çağdaş yaşamı benimseme" kuralı da kaldırıldı. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin "Şu anda tahliye edilme hakkı doğduğu halde, dosyası Yargıtay'da olduğu için 327 vatandaşımız cezaevinde yatmaya devam ediyor" derken, 4 bin 500 civarında hakim ve savcı açığı olduğunu ifade etti. Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Bakan Şahin'in bir akrabasının sınavsız olarak bir kamu kuruluşuna aldığını iddia edince, Şahin kendisinden tazminat kazandığı için kuyruk acısı olduğunu söylediği Genç'e "Git çiçek sula" diye laf attı. Genç, "Ben o işi zamanında yaptım. Şimdi sizin ihtiyacınız varsa yine yaparım" yanıtı verince, kürsüye çıkan DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, "Meclis'te 50 kadın milletvekili var ama burayı bir erkek Meclis'ine çevirmeyin" dedi.

ERDOĞAN BASKINI
Bu arada gece eşi Emine Erdoğan'la birlikte, Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'a misafirliğe giden Başbakan Erdoğan, gece yarısı Meclis'e geldi. AKP'li milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına ilgi gösterip göstermediğini kontrol eden Erdoğan'ın gelişiyle kulisteki vekiller içeriye girince Kamer Genç "Yağcılık olsun diye buraya geliyorsunuz. Az önce yoktunuz" diye takıldı. Erdoğan, AKP Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ'ı yanına çağırıp, arka sıraları kafasıyla işaret ederek, "Nerede bu arkadaşlar" diye sordu. Erdoğan yasanın çıkmasından sonra saat 02.00'de Meclis'ten ayrıldı.
Haberin fotoğrafları