kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Aykut’un cesedi, Sahil Güvenlik tarafından kamera taramasıyla bulundu ve çıkartıldı.

Kayıp kardeş de taş dolu çantayla Boğaz'dan çıktı

Mustafa KAYA SABAH
Taş dolu bir sırt çantasıyla Boğaz'da cesedi bulunan Aykan Aka'nın kayıp ağabeyi Aykut Aka'nın cesedi de, 15 metre uzakta ve yine sırt çantası taşlarla dolu bir halde bulundu..
İstanbul Samandıra'da oturan ve bir süre önce ortadan kaybolduktan sonra Emirgan sahilinde cesedi denizden çıkarılan Aykan Aka'nın kayıp ağabeyi Aykut Aka'nın (16) cesedi de, kardeşinden 15 metre uzakta ve kardeşi gibi sırtında taş dolu bir çantayla bulundu. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından denize uzatılan bir kamera ile Aykan Aka'nın bulunduğu noktanın çevresi tarandı. Yapılan arama taramalarda Aykut Aka'nın cesedi küçük kardeşinin bulunduğu noktadan 15 metre uzaklıkta tespit edildi. Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri cesedi denizden çıkarttıklarında Aykut'un da Aykan Aka gibi okul sırt çantasında taş parçalarının olduğu görüldü.

MOBESE DE SONUÇ VERMEDİ
Ekipler önce denizden Aykut'un sırtında bulunan içi taş dolu okul çantasını çıkardı. Daha sonra ekipler, Aykut Aka'nın cesedini çıkartarak bota koydu. Bu sırada baba Hakim Aka ve diğer yakınları gözyaşlarını tutamadı. İki oğlunu kaybeden Hakim Aka olayların kamuoyuna farklı yansıtıldığını bu olayın bir cinayet olduğunu belirterek, iki çocuğun sırt çantasında taşlarla denize atlamasına bir anlam veremediğini söyledi. Çevredeki MOBESE kameralarında yapılan tarama ise sonuç vermedi.