kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Bize oy vermezseniz aşağılanmayı göze alın'

Rusya lideri parlamento seçimlerine kendi kurduğu partinin ilk sıra adayı olarak katılıyor..
Rusya, tarihi bir parlamento seçimi için yarın sandık başında... İki dönem devlet başkanlığı yapan ve bu nedenle yasal olarak 2 Mart 2008'deki başkanlık seçimlerine katılamayacak olan Rusya lideri Vladimir Putin seçimi siyasi geleceğini belirleyecek bir referandum olarak görüyor. İktidardaki Birleşik Rusya Partisi'nin (BPR) listesinde ilk sırada olan Putin partisinin seçimden zaferle çıkması halinde "halkın kendisine ülke siyasetindeki etkisini sürdürmesi için yetki verdiği anlamına geldiğini" söylüyor.

'BAŞKANLIĞI ETKİLEYECEK'
Seçim yasaklarını delerek ülke televizyonlarından halka seslenen Putin, Duma seçimlerinin başkanlık seçimlerini de doğrudan etkileyeceğini vurguladı. Rusya lideri, kendi partisinin kazanmaması ve muhalefetin kazanması halinde halkın "bağımlılığı, aşağılanmayı ve uyumsuzluğu yaşayacağını" söyledi. "Bir zamanlar ülkeyi yönetmeye çalışmış ama başarısız olmuş kişilerin bir kez daha iktidara gelmesine izin veremeyiz" diye konuştu.

BAŞBAKAN OLACAK
Putin'in teknik olarak devlet başkanıyken parlamentoda yer almasının imkânı yok. BPR'nin en az bir dönem aktif olarak başında kalacağı ve ardından tekrar Kremlin'e çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bir diğer seçenekse Putin'in başbakan Zubkov'u işaret ederek onun devlet başkanlığı altında başbakanlık yapabileceği... Putin'in bir dönemlik sürenin bitmesinin ardından tekrar devlet başkanı olması bekleniyor.