kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
David Cronenberg

Sinefiller için...

Kaya GENÇ
* Şark Vaatleri'nin yönetmeni David Cronenberg, çok sevdiği yazar dostu Salman Rüşdi'yle bir söyleşi yapmış ve bu söyleşi esnasında şöyle demişti: "Gazetecilerin her ne pahasına olursa olsun her şey arasında bağlantı kurmalarının gerekmesi, benim gazetecilik hakkında en çok nefret ettiğim şeylerden biridir."

* Jeremy Irons'lı Ölü İkizler'i (Dead Ringers), nefes kesici William S. Burroughs uyarlaması Çıplak Şölen'i (Naked Lunch), Pekin'de âşık olduğu kadının erkek olduğunu öğrenen Fransız diplomatın trajedisini anlatan M. Butterfly'ı, kendisini sineğe dönüştüren adamı seyrettiğimiz ve Türk televizyonlarında çok sık gösterilen Sinek'i (The Fly) ve daha az bilinen korkunç Videodrome'u çeken kişinin tek ve aynı insan olması hiç de inandırıcı değil. Vişne Bahçesi, Savaş ve Barış, Suç ve Ceza ve Usta ile Margarita'yı aynı Rusun yazdığını söylemek gibi bir şey!

* Gus Van Sant'ın To Die For filminde, Nicole Kidman'ın canlandırdığı aşırı hırslı televizyon spikerinin başına ne geldiğini hatırlıyor musunuz? İnsanların hayatını mahvettikten sonra Kidman'ın canlandırdığı Suzanne Stone'un katlinin vacip olduğuna, mafyöz kocası Larry Maretto tarafından karar verilir. Kendisi önce kaçırılacak, sonra da buzun altına gömülecektir. Peki bu görevi yapmak üzere kim görevlendirilir? Esrarengiz, uzun boylu bir adam. Bu adamı David Cronenberg oynuyordu.

* Beowulf: Ölümsüz Savaşçı'nın senaristi Roger Avary'nin Quentin Tarantino'nun Ucuz Roman (Pulp Fiction) filmindeki hikâyeleri yazan kişi olduğunu biliyor muydunuz? Peki ya bir zamanlar çok iyi ahbap olan Tarantino ve Avary'nin 1994 yılında yollarını ayırdıklarını?