kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tayland'daki 5 milyon avroluk plaj.

Haftanın diğer filmlerinden...

Kaya GENÇ
* Abim Evin Tek Çocuğu, 5 milyon avroya mal oldu. Tayland'da, Koh yao noi bölgesinde bulunan ve yanda bir fotoğrafı bulunan plaj, aynı paraya satılıyor. Üzerinde otel, dinlenme tesisi ya da ev kurulması için satılan bu araziyi, koskoca bir kumsalı satın alacak kadar parayla film çeken sanatçıları tebrik ediyoruz.

* Maradona: Tanrı'nın Eli'nde hayat öyküsü anlatılan efsane futbolcu Maradona, sol kanatta oynar, bütün gücüyle koşup rakip takımın ceza sahasına ulaştıktan sonra topu takım arkadaşlarına pas atar, bu paslar da çoğunlukla gol olurdu. Maradona, aynı zamanda sol düşünceye de meraklı: Fidel Castro'yla arkadaş oldu, sol bacağında Castro, sağ kolunda da Che Guevara dövmesi var.

* Bu arada gündemdeki bir sinefil tartışmasına katkı: Elizabeth: Altın Çağ filminde kullanılan "Türklerin padişahı" ifadesinin yanlış olduğu söyleniyor. Oysa Atilla Dorsay'ın da dün yazdığı gibi, 16. yüzyılda da İngilizler bu topraklarda yaşayanlara Türk diye hitap ediyordu. Bu dönemki yazarların (yani Elizabeth dönemi yazarlarının) oyunlarında Türk lafı sayısız defa geçer... Filmde şayet 'Türkiye'nin padişahı' denilse Kraliçe Elizabeth gerçekten cahil olurdu yani...
Haberin fotoğrafları