kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

10 yıl önce yazdığı şiirler kitap olacak

İlker GEZİCİ/MAGAZİN
Şiir kitabı yayınlayan ünlüler kervanına güzel oyuncu Doğa Rutkay da katılıyor. Genç oyuncu, 1996 ile 2002 arasında yazdığı 400'ün üzerinde şiiri yakında piyasaya çıkaracak..
İpek Tuzcuoğlu, Ece Gürsel ve Eylül Deniz'in ardından, oyuncu Doğa Rutkay da kariyerine şairliği eklemeye hazırlanıyor. Şiire olan tutkusunu 1996 yılından beri kağıda döktüğünü söyleyen güzel oyuncu, yazdığı 400'den fazla şiiri önümüzdeki aylarda kitap haline getirecek.

ŞAHAN'A İTHAF ETMEMİŞ
Adı henüz belli olmayan şiir kitabını Sevgililer Günü'nde çıkartmayı planlayan Doğa Rutkay, "Kadın erkek ilişkilerinin ağırlıkta olduğu kitapta, benim hayata dair bakış açımı yansıtan şiirler var" dedi. Komedyen Şahan Gökbakar'la aşk yaşayan güzel oyuncu, gazetecilerin "Sevgiliniz için şiir yazdınız mı?" sorusuna; "Kimseye ithafen birşey yazmadım. Zaten şiirlerimin en yenileri bile beş yıl öncesine ait" yanıtını verdi. Cemal Süreyya, Turgut Uyar ve Edip Cansever gibi önemli isimlerden etkilendiğini açıklayan Doğa Rutkay, "Herkesin kitap çıkarttığı bir dönemde olmak istemediğim için şiirlerimi bunca yıl yayınlatmadım. Doğru zamanı bekledim" dedi. Rutkay, şiirlerini edebiyat dünyasının önde gelen isimlerine okuttuğunu ve onların onayını aldığını da ifade etti.

Doğa'nın 'Irmak'ı

Tenimden bir ırmak geçiyor
Balıklar oynuyor üzerinde allı pullu
Güneş vaktinde uykuya yatıyorlar
Sulak yerlerden uzaktayım ben
Sevdadan uzak acıları Tanrı;
acısız sevdaları da ben yaşatmadım kendime
Kendi ırmağımın çocuğuyum ben
Delidolu, gösterişsiz
Bir tek benim bildiğim sözlerle dolu yüreğim
Bir ırmak geçiyor tenimden