kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AP vekilleri günde tam 18 bin dolar 'yiyor'

Avrupa Parlamentosu (AP) vekillerinin aldıkları maaş, emirlerine verilen asistan ve sekreter ekibi, yol harcırahları, kira yardımları derken bu kez de "aburcuburları" kriz oldu. İngiliz Sun gazetesi, Fransa'nın Strasbourg ve Belçika'nın Brüksel kentleri arasında mekik dokuyan vekillerin günde 18 bin dolarlık abur cubur tükettiğini yazdı.

VERGİLERLE ALINIYOR
Gazete siyasilerin toplantı yaptığı 159 günde tüketilen kek ve minik sandviçlerin 430 bin dolar gibi küçümsenmeyecek bir masrafa neden olduğunu belirtti. AP vekillerinin sadece sabah 11 sularındaki atıştırmalarının yıllık 2 milyon 470 bin dolara mal olduğu ortaya çıktı. Vekillerin bu kadar çok parayı sadece atıştırmalarına harcaması ve bu paranın Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinden alınan vergilerle ödeniyor oluşu da tepki çekti.

'CEPTEN VERSİN'
Avrupa Parlamentosu üyesi Avusturyalı Hans-Peter Martin, "Vekiller abur cubur paralarını ceplerinden de ödeyebilir" diyerek tepki gösterdi. 1999 yılında parlamentoya giren ve eski bir gazeteci olan Martin, vekillerin umursamaz ve aşırı harcamalarını 2004 yılından beri eleştirip şikayet ettiğini de söyledi.