kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Askerler oteli işgal etti

Yeni Haber
Filipinler'in başkenti Manila'da Devlet Başkanı Gloria Arroyo'nun istifasını isteyen ve bir oteli basan isyancı askerler, yetkililerin kendilerine verdiği ültimatomu reddetti.

İsyancı askerlerin temsilcisi yabancı bir haber ajansına yaptığı açıklamada, yetkililerin kendilerine teslim olmaları için verdiği ültimatomu reddettiklerini söyledi.

Askeri kaynaklar, Arroyo'nun istifasını isteyen isyancı askerlere teslim olmaları için yerel saatle 15.00'e kadar zaman tanındığını açıklamıştı.
Arroyo'nun istifasını ve ordunun artık Arroyo'yu desteklememesini isteyen isyancılar, bu süre zarfında teslim olmazsa neler olacağı ise bilinmiyor.

GÜVENLİK GÜÇLERİ OPERASYON İÇİN OTEL ÇEVRESİNDE MEVZİLENDİ

İsyancı askerlere teslim olmaları için tanınan sürenin sona ermesinin ardından birliklerin otelin etrafında mevzilendiği bildirildi.

Yabancı haber ajansları göz yaşartıcı gaz da taşıyan silahlı askerlerin otel çevresinde mevzilendiğini aktarırken, ordunun ayrıca otelde bulunan gazetecilerin de binayı terk etmesini istediğini belirtti.

İsyancı askerler ise pazarlık yapmayacaklarını, yeterli güce sahip olduklarını ve direnmeye kararlı olduklarını söylüyor. Bu arada, görgü tanıkları, otel yakınlarından silah sesleri geldiğini duyurdu.

CİHAN