kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bugün grev var, yarın gelin!

Avrupa ülkelerinde ardı ardına grevler patlak verdi. En uzunu 9 günle Fransa'da yaşanan grevlere birçok ülkede farklı nedenlerle 24 saat iş bırakarak doktorlar, gazeteciler, çiftçiler, öğretmenler, öğrenciler katıldı..
Komşuda haber yok!
Yunanistan'da önce öğretmenler, ardından da basın çalışanları iş bıraktı. Dün yapılan gazeteci grevinde ülkede haber akışı, bir anlamda hayat durdu. Haber bültenleri yayınlanamadı, radyolarda haber okunmadı, gazeteler çıkmadı, internet haber siteleri yenilenmedi. 24 saatlik grev sonrası 4 bin gazeteci başkent Atina'da gösteri yaptı. Öğretmenler de pazartesi günü eğitime grev arası verdi. 12 Aralık'ta ülke genelinde işçi ve memurlar, devletin tüm sağlık sigortası sendikalarını birleştirme planına karşı genel greve gidecek.

Demiryolu 'tıkandı'
Almanya'da demiryolları çalışanları, makinistler halkı bisiklete mahkûm etti! Devlete bağlı tren şirketinin, sözleşmeli işçilere önerdiği zam beğenilmeyince sendika grev kararı aldı. Yüzde 8-13 arası zammı beğenmeyen işçiler, şirketin "onlara bağlanmaları" şartını da geri çevirdi. Grev askıda.

Günde 400 milyon Euro
Fransa'da hükümet demiryolu çalışanlarının grevine şimdilik son verdi. Özel emeklilik haklarını ellerinden alacak sosyal reform yasasını protesto eden metro ve tren çalışanları 9 gün iş bıraktı. Bunun ülkeye günde 400 milyon Euro'luk zarara yol açtığı tahmin ediliyor. Üniversite öğrencileri de üniversitelere finans kaynağı bulma hakkı tanıyan reform paketini protesto ediyor.

İtalya'da ameliyatlar durdu
5 milyon doktor randevusu iptal edildi. 45 bin ameliyat ileriki bir tarihe ertelendi. 24 saatlik grevde 135 bin doktor ve tıp ekibi, 12 bin meslektaşı için iş bıraktı. "Kısa süreli sözleşme" yasasının iptal edilmesini isteyen doktorlara hastane yöneticileri ve hemşireler de destek verdi.

Taksiciler güvenlik istedi
Grevlerin en küçüğü de olsa İspanya'daki gösteriler ülkeyi olumsuz etkiledi. Taksiciler başkent Madrid ve diğer büyük kentlerde iş bırakıp trafiği tıkadı. Daha iyi güvenlik sağlanmasını istiyorlar....