kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Broadway’de perdeler yeniden açılıyor

Yeni Haber
Broadway'de 19 gündür devam eden grev, işveren ile sahne çalışanları arasında dün gece New York'ta 2 gündür aralıksız süren pazarlıkların olumlu sonuç vermesi üzerine sona erdirildi. Grevin sona erdirilmesiyle perdelerini kapatan 27 Broadway tiyatrosu perdelerini bu gece yeniden açacak.

Broadway'de il kez 1975 yılında 25 günlük greve gidilmesinin ardından, ikinci grev 2003 yılında yaşanmış ve Broadway sahneleri 4 gün kapalı kalmıştı.

10 Kasım'dan beri bir süren 3. grevde de ise Tiyatro ve Yapımcı işveren derneği ile sahne çalışanları sendikası "Local 1" arasındaki anlaşmazlık tatlıya bağlandı. Broadway tiyatrolarının yoğun olarak bulunduğu, New York şehrinin ünlü Times Meydanında grev nedeni ile yaşanılan ekonomik kriz sonucunda, bölgede hizmet veren restaurant, kafe bar gibi işletmelerde işten çıkartmalar meydana gelmiş, tiyatrolarda yaşanan rezervasyon iptalleri yüzünden yapımcılar milyonlarca dolar zarar etmişti.

Broadway sahneleri 19 günlük grevin ardından bu akşam perdelerini yeniden açacak. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, tarafların antlaşma sağlayarak, grevin sona erdirilmesi kararından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Broadway çalışanları için çok güzel bir haber" dedi.

(ANKA)