kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Savini'nin bulduğu mantar, açık artırmayla satılacak.

En pahalı mantarı buldu, bağışladı

İtalyan mantar arayıcısı, köpeğinin bulduğu asgari 230 bin dolar edecek 1.5 kiloluk beyaz trüf mantarını, hayır kurumuna bağışladı..
İtalya'da köpeğiyle trüf mantarı arayan Cristiano Savini, son 50 yılda ortaya çıkan en büyük beyaz trüf mantarını buldu. Rocco adlı köpeğiyle Pisa kenti dışında mantar arayan Savini, "Rocco birden yeri koklamaya başladı. Kokladığı yeri 75 santim derinliğinde kazdığım zaman 1.5 kilo ağırlığındaki mantara ulaştım" dedi. Savini mantarı, geliri genetik araştırmalarında harcanması için hayır derneğine bağışladı. Uzmanlar, dünyanın en büyük beyaz trüf mantarının, açık artırmada asgari 230 bin dolara satılmasını bekliyor. Daha önceki rekor, 1999'da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren bir kilo 290 gramlık mantara aitti.

İSTANBUL'DA DÖRT GÜNDE BİTTİ
Toprağın altında doğal olarak yetişen ve özel eğitilmiş köpeklerin bulduğu bu mantarın bir çeşidini, İstanbul Ortaköy'deki Meditrina adlı İtalyan restoranı geçen hafta servise koymuştu. Gramına 25 YTL istenen mantar, yemeklere 3-5 gram rendelenerek sunulmuştu. 400 gramlık mantar, dört günde tüketilmişti.