kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Atatürk tişörtü giydirdi ceza aldı

Yeni Haber
Öğrencilerine üzerinde Atatürk resmi bulunan tişört giydirdiği gerekçesiyle öğretmene maaş kesme cezası verildi..
Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz'ın bir ilköğretim okulu beden eğitimi öğretmeni Halil İbrahim Özçimen'e öğrencilerine üzerinde Atatürk resmi bulunan tişört giydirdiği gerekçesiyle maaş kesme cezasına çarptırıldığına dair yazı gönderdiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Tacettin Yılmaz, 19 Kasım 2007 tarihinde Halil İbrahim Özçimen'e gönderdiği yazıda, öğretmen hakkında yapılan
soruşturmaya ilişkin raporun ve öğretmenin savunmasının incelendiğini
belirterek, şu ifadeleri kullandı:

''Okul idaresinin haberi olmadan il dışına çıkarak, 13 Mayıs 2007 Pazar günü İzmir'de yapılan Cumhuriyet mitingine katıldığınız, okul idaresinin karşı çıkmasına ve yapılan uyarıyı hiçe sayarak, İzmir'den getirdiğiniz ön yüzünde 'Atatürk', arka yüzünde 'Cumhuriyete sahip çık' yazılı 12 tişörtten 11 tanesinin üzerindeki yazının kapatılarak, okulda kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında spor kulübü öğrencilerine giydirdiğiniz sübut bulunmuştur. Bu nedenle 675 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince tevhiden 1/30 oranında aylıktan kesme cezası ile tecziye edildiniz.''

ÖĞRETMENİN SAVUNMASI

Öğretmen Halil İbrahim Özçimen, müfettişlere verdiği yazılı savunmasında, İzmir'deki Cumhuriyet mitingine mesai saati dışında ve devlet memuru sıfatıyla değil, Cumhuriyet'in tüm değerlerine sahip
çıkmak isteyen bir vatandaş olarak katıldığını bildirdi. Özçimen savunmasında, Cumhuriyet mitinglerine binlerce kamu çalışanının katıldığına değinerek, bu mitinge katılmaktan onur duyduğunu ifade etti. Özçimen savunmasında şu ifadelere de yer verdi:

''Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün ilkelerine, Cumhuriyet'e, laikliğe ve bu ülkenin bütünlüğüne karşı yapılmış bütün saldırılarda buna benzer tepkiler vermeye devam edeceğim. İzmir'den getirmiş olduğum 'Atam izindeyiz', 'Atatürk ve Cumhuriyetine sahip çık' yazılı olduğu 12 tişörtü öğrencilerime büyük bir onurla giydirdim. Çünkü ben bir Atatürkçüyüm. Çünkü ben bir Cumhuriyet çocuğuyum ve Anayasamızın bana vermiş olduğu Cumhuriyet'i, Atatürkçülüğü öğretme tavrını 19 Mayısta gerçekleştirmiş oldum.''

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NÜN AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ise Halil İbrahim Özçimen'in öğrenciler arasında ayrım yaptığını, öğrenciler ve idare karşısında yanlı davrandığını, okul müdürünün yazılı teklifi üzerine müfettiş görevlendirdiğini, müfettiş raporu ve savunma doğrultusunda öğretmene ceza verildiğini söyledi.

Soruşturma ve cezanın tebliğ edildiği yazının içeriğini tam olarak hatırlayamadığını anlatan Yılmaz, cezanın öğretmenin il dışına izinsiz çıkmasından ötürü verilmiş olabileceğini bildirdi.

Okul Müdürü Süleyman Karaca ise Halil İbrahim Özçimen hakkında soruşturma açılmasına ilişkin talebin kendisinden geldiğini belirterek, Özçimen hakkında, il dışına izinsiz çıktığı için soruşturma açıldığını kaydetti.

Halil İbrahim Özçimen'in üyesi bulunduğu Eğitim-Sen Isparta Şubesi Başkanı Zühtü Altıntaş da Isparta İl Milli Eğitim Müdürü'nün Eğitim-Sen üyesi öğretmenlere yönelik baskı uyguladığını öne sürdü.

AA