kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
15 ay suçsuz yere yattı ...YAKITINI taşıdığı ABD askerleri tarafından gözaltına alınan ve Irak’ta cezaevinde 15 ay tutulan Burhan Şakar serbest bırakıldı. Bırakıldıktan sonra Şırnak’ın İdil ilçesinde oturan ailesinin yanına gelen Şakar, yakınları tarafından halay çekilerek karşılandı. AA

Ebu Gureyb'de tutuklu 15 Türk daha bulunuyor

ALİ KEMAL ERDEM / HABER MERKEZİ
Türkiye'deki El Kaide sanıklarının davalarına bakan avukat Osman Karahan, İstanbul'daki bombalı saldırıların failleri Burhan Kuş ve Sadettin Akdaş'ın firar ettiği Ebu Gureyb Cezaevi'nde, 15 Türk tutuklunun daha bulunduğunu iddia etti. Karahan, bu bilgiyi cezaevinde bulundukları dönemde avukatları olması nedeniyle kendisine telefon açma izni verilen Akdaş ve Kuş'tan aldığını iddia etti. Karahan'a göre, Türkiye de bu kişilerin varlığından haberdar ancak Irak'ta savaşan radikal dinci Türklerin varlığını gizlemek için bu tutukluları görmezden gelerek varlıklarını inkâr ediyor.

KUŞ VE AKDAŞ ARANIYOR
İstanbul'da 15-20 Kasım 2003'teki bombalı saldırıların firari sanıkları arasında yer alan ve Irak'ta yakalanan Burhan Kuş ile Sadettin Akdaş'ın, Ebu Gureyb Cezaevi'nden geçtiğimiz günlerde kaçtıkları ortaya çıkmıştı. İkilinin, El Kaide tarafından kaçırıldıkları iddia ediliyor. Gene geçtiğimiz günlerde bir Amerikan istihbarat raporunda son bir yıl içinde altı Türk'ün Irak'a El Kaide safında savaşmak üzere girdiği ileri sürülüyor.