kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
(Soldan sağa) Selçuk Kiper, Mehmet Ali Yalçındağ, Ali Koç, Prof. Klaus Schwab, Ferit Şahenk, 26 Ocak akşamı düzenlenecek Türk Galası için Cenevre'de buluştu.

Davos'taki Türk galasına iş dünyasından destek

Davos'ta ve 23-27 Ocak tarihleri arasında yapılacak Dünya Ekonomik Forumu (WEF) toplantılarında düzenlenecek Türk gala gecesine iş dünyası ve hükümetten büyük destek geldi. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Akbank Murahhas Azası Suzan Sabancı Dinçer, Doğan Yayın Holding CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ ve Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç'un inisiyatif alarak düzenlemesine öncülük ettiği gala programıyla ilgili olarak TÜSİAD, TOBB her türlü desteği vereceğini açıkladı.

LİDERLER BULUŞUYOR
Davos'un en önemli etkinliklerinden olan ve 26 Ocak akşamı düzenlenecek Gala Soiree'ye dünya düşünce liderleri, siyasi liderler ve uluslararası birçok şirketin üst düzey yöneticileri katıldığı için özel bir önem veriliyor. Gecenin önemi WEF tarafından hangi ülkenin ev sahibi ülke olacağını belirlemesinden kaynaklanıyor. Türkiye de Fransa ile birlikte bu yılın ev sahibi ülkeleri olarak seçildi.

360 DERECE TÜRKİYE
Galanın sorumluluğunu üstlenen 4 üst düzey yönetici, geçen hafta WEF Başkanı Prof. Klaus Schwab ile Cenevre'de bir araya geldi. Schwab, "360 Derece Türkiye" temalı çalışmalardan son derece etkilendiğini belirterek "Türkleri tanıyorum, Davos'ta yapılmış en unutulmaz geceyi Türklerin yaşatacağına inanıyorum" diye konuştu. Schwab toplantılar kapsamında, Avrupa'nın geleceği ile ilgili gerçekleştirilecek oturuma, Avrupa ülkeleri başbakanları ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuşmacı olarak katılması için öneri getirdi.