kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TÜRK ÇAYI İÇTİLER... Prens Charles ve eşi Camilla, Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarına poz verdi. Prens ve eşi İngiliz çayı yerine şekersiz demleme Türk çayı içmeyi tercih etti.

Prens ve eşinden din turizmi seferi

Duygu GÜVENÇ ANKARA
Galler Prensi Charles, eşi Camilla ile birlikte Türkiye'de. Prens, 4 günlük tatilinde önce Mevlana'yı ziyaret edip ardından Efes'te Meryemana'ya giderek hacı olacak..
Galler Prensi Charles eşi Cornwall Düşesi Camilla ile birlikte dün Ankara'ya geldi. Kraliyet ailesi mensubu olduğu için Prens Charles Cumhurbaşkanlığı protokolü tarafından karşılandı. Charles ve eşini karşılayan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı eski Müsteşarı Mustafa İsen, üçüncü kez turizm ağırlıklı bir programla Türkiye'ye gelen Charles'a, "Türk kültür ve sanatına özel ilginiz için teşekkür ederiz" dedi. Charles ise Türkiye'nin tarihine özel ilgisi olduğunu belirterek arkeoloji ve tarih merakı çerçevesinde Çatalhöyük, Mevlana, Efes, Meryemana Kilisesi ve İstanbul'daki tarihi güzellikleri ziyaret edeceğini anlattı.

CHARLES FARKI
Uganda'dan Türkiye'ye gelen Charles'ın mütevazılığı dikkat çekti. Türkiye'ye charter uçağıyla gelen ve Kraliyet ailesinden bir uçak almaya gerek duymayan prense 32 kişi eşlik etti. Prensin uçağa aldıkları arasında çok sayıda gazeteci olduğu gözlendi. Güvenlik nedeniyle ziyaret programı sır gibi saklanan Charles'in Türkiye'de Kral Abdullah'ın aksine bir otelde konaklamayı istemediği ve İngiltere Büyükelçiliği'nin rezidansında kalacağı öğrenildi.

ÇATALHÖYÜK'TE İNCELEME
Charles ve eşi Camilla, bugün Konya'da Mevlana Müzesi'ni, İnce Minare'yi, Karatay Medresesi'ni ve Mevlana Kültür Merkezi'ni ziyaret edecek. Mevlana Kültür Merkezi'nde sema gösterisini de izleyecek olan Prens Charles, burada konuşma yapacak. Gezisinin Konya bölümü çerçevesinde, kazı başkanlığını İngiliz arkeoloji profesörü Ian Hodder'in yaptığı Çatalhöyük'e de gidecek olan Charles, kazı alanda incelemelerde bulunacak. Yarın Efes'te Meryemana'ya gidip hacı olacak Prens Charles'ın, İzmir programına, organik tarıma olan merakı nedeniyle Kemalpaşa'da bir tesis gezisi de eklendi. Charles, ziyareti kapsamında İstanbul'a da gidecek.