kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Takımın antrenörü Nükhet Gürel, "İlk başta golf sporunun adını duyduklarında 'O da ne' diye tepki veren aileler, çocuklarının başarısı sonrası şimdi antrenmanları dahi kaçırmaz duruma geldi" dedi.

Sahası olmayan Erzurum golf şampiyonları çıkardı

Sinan AYDIN / SABAH
Golf sahasının olmadığı Erzurum'da 4 yıldır kapalı spor salonunda çalışma yapan Erzurumlu golfçüler pek çok başarıya imza attı. 2004 yılında Golf Doğu Anadolu Yıldızlar Ligi'nde Türkiye birincisi olan takım, 2006 yılında ise Golf Türkiye Yıldızlar Ligi'nde Türkiye birincisi oldu. Bu yıl yapılan müsabakalarda ise Erzurumlu golfçüler, Gençler, Yıldızlar ve Küçükler Türkiye Golf liginde Türkiye 2'inciliği elde etti. Golfü sadece televizyondan izlerken, öğretmenlerinin desteğiyle yıl önce çalışmalara başlayan ve Türkiye şampiyonalarından birincilikle dönen golfçü gençlerden ü ise bu yıl milli takıma seçildi.

BİR SOPA, BİR TOPLA BAŞLADI
Erzurum'lu öğrencilerin başarısında, Erzurum Rıfkı Salim Burçak Kız Meslek Lisesi beden eğitimi öğretmeni Nükhet Gürel'in emeği büyük oldu. Dört yıl önce Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun başlattığı kampanya kapsamında gönderdiği bir sopa ve bir topla 40 öğrenciye sopayı nasıl tutacaklarını ve topa nasıl vurmaları gerektiğini öğretti. Ardından da öğrencilerin Türkiye çapındaki başarıları geldi. Golf sahası olmayan Erzurum'dan çıkan Erzurumlu golfçüler, herkesin takdirini kazandı.
Haberin fotoğrafları