kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Batılı' diyerek amcalarının başını kestiler

El Kaide üyesi iki kız kardeş, pantolon giyen amcaları ile onu bundan vazgeçirmeyen yengelerinin kafalarını keserek cezalandırdı, çocuklarına da zorla seyrettirdi..
Irak'ın Diyala kentinde bir ilkokulda hademelik yapan Yusuf el Hayali, "İslami kurallara uymuyor" denilen pantolonu giydiği için eşiyle beraber başı kesilerek cezalandırıldı. Irak polisi, insanın kanını donduran vahşeti, aralarında öldürülen çifte "amca" ve "yenge" diyen iki yeğenin de bulunduğu el Kaide teröristlerinin işlediğini açıkladı. Polis, El Hayali ve eşinin çalıştığı Jalawlah adlı ilkokulda, çocuklarının gözü önünde katledildiğini belirterek, "Teröristler, onları başı kesilen anne ve babalarını seyretmeye zorlamış" dedi.

ÖLÜM TEHDİTLERİ
Haberi veren İngiliz Daily Mail gazetesi, öldürülen çiftin yeğenleri olan iki kız kardeşin amcalarını pantolon giymekten vazgeçirmesi için yengeleri Zeyneb Kamel'i defalarca uyardığını yazdı. İki kızkardeşe yardım eden diğer El Kaide teröristleri de, hademelik yapan El Hayali'yi İslami kurallara göre giyinmediği ve namaza başlamadığı takdirde onu ve ailesini öldürmekle tehdit etti. Cinayeti işleyen el Kaide teröristleri, dün aynı kentte yakalandı.

MÜRTED SAYMIŞLAR
Polis, katillerin isimlerini ve sayılarını açıklamadı. Sadece, "Teröristlerin Yusuf Hayali ve eşini mürted (dinden çıkmış) kabul ettikleri için öldürdüğü" bilgisini verdi. Bu arada, Kerkük kentinde Irak ve ABD kuvvetlerince düzenlenen operasyonda, El Kaide terör örgütü üyesi olduğu sanılan en az 45 kişi yakalandı. Öte yandan, Musul'da önceki gün düzenlenen arabalı saldırıda 21 kişi öldü. Amerikan ordusu sözcüsü "El Kaide, masum 21 sivili öldürdü" dedi.