kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gemideki 154 yolcu ve mürettebat, üstü açık botlarda saatlerce yardım bekledi.

Eksi 5 derecede 4 saat beklediler

DIŞ HABERLER
Antarktika'da buzdağına çarpan gemideki yolcuların yaşam savaşı, Titanik'i aratmadı..
Antarktika'daki Kral George adası açıklarında bir buz kütlesine çarparak batan yolcu gemisi 'Explorer'da bulunan 154 yolcu ve mürettebatın kurtarılış öyküsü, ölen olmaması dışında Titanik faciasında yaşananları aratmıyor. Bu sezon 13'üncü turunu düzenleyen geminin meraklı turist yolcuları, penguenleri seyretmeyi umarken saatlerce kendilerini rüya yolculuğa çıkaran geminin batışını izledi.

25 DERECE YAN YATTI
Kaza yerine kurtarma çalışması için varan Norveç yolcu gemisi NordNorge yetkilileri, "Oraya vardığımızda gemi 25 derece yan yatmış, su restoranların bulunduğu seviyeye ulaşmıştı. Kazazedelere kalın elbiseler verdik" dedi.

GEMİNİN EKSİĞİ ÇOK
Gemiden kurtulanların korku dolu öyküleri dünya basınına yansıdı. 38 yaşındaki ABD'li Lisa Paisola ve halası Kay Van Horne da bunlardan ikisi. Paisola "Düşünün buz gibi soğukta üstü açık bir botun içinde 4 saat batan geminizi izliyorsunuz. Yanıma bir tek telefonumu aldım. Kızkardeşimden dua etmesini istedim" dedi. İngiliz Guardian gazetesi ise 1969 yapımı geminin müfettiş kontrollerinde birçok eksiğinin ortaya çıkarıldığını yazdı.
Haberin fotoğrafları