kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Muhalefet ateşle oynuyor

Ergun AKSOY KIZILCAHAMAM
Terörle mücadelede nihai sonucu almak için çoğulcu demokrasinin şart olduğunu belirten Erdoğan, menfi milliyetçiliği sürdüren muhalefetin ateşle oynadığını söyledi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam kampının açılışında terörle mücadele planının ipuçlarını, Atatürk'ten örneklerle süsleyerek verdi. "İnsanları dışlamak yerine kazanmanın yollarını birlikte arayalım. Atatürk'ün en büyük başarısı etnik kökeni, dini inancı ne olursa olsun milletin bütün fertlerini TC vatandaşlığında birleştirmiş olmasıdır" diyen Erdoğan, terörle mücadelede uyguladıkları planının ana hatlarını şöyle çizdi: "Nihai amacımız terör örgütüne silah bıraktırmak, insanları dışlamak yerine kazanmanın yollarını aramak, hiçbir vatandaşı terör örgütünün propagandasına, kucağına bırakmamak, DTP gibi siyasi partilerin demokratik zemin dışına itilmemesini sağlamak." "Bölge halkı benimle birlikte" diyen CHP ve MHP'yi, "Terör örgütünün ekmeğine yağ sürüyorlar. Muhalefet, ateşle oynuyor" diye suçlayan Erdoğan, şu mesajları verdi:

* Çok kritik bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bu safhada terör örgütünü gerek içeride, gerek dışarıda tam olarak izole etmeyi, sosyal, lojistik, finansal ve psikolojik bütün desteklerini kesmeyi başarmak zorundayız. Önemli mesafeler aldığımızı söyleyebilirim.

* Terörle mücadelede nihai sonuç için çoğulcu demokrasiyi yaşatalım.

* Muhalefet partilerine sesleniyorum; Ateşle oynamayın. Türkiye'ye yapacağınız kötülük menfi milliyetçilik söylemini sürdürmektir.

SİLAH BIRAKTIRMAK
*
Terörle mücadelenin nihai amacı doğal olarak terör örgütünün silah bırakmasını sağlamaktır. Terör örgütünün nasıl tecrit edildiğini hep birlikte görüyoruz. Terör örgütünün niye rahatsız olduğunu biliyoruz da, siz niye rahatsız oluyorsunuz?

* İnsanları dışlamak yerine kazanmanın yollarını birlikte arayalım. İçerde düşman aramak, vatandaşlarımızı 'sadık olanlar ya da olmayanlar' diye ayırmak birlik beraberliğimize zarar verir. Atatürk'ün en büyük başarısı etnik kökeni, dini inancı ne olursa olsun milletin bütün fertlerini TC vatandaşlığında birleştirmiş olmasıdır.

* Hiçbir vatandaşımızı terör örgütünün propagandasına açık, onun kucağına bırakamayız.

* Kimsenin demokratik zeminin dışına itilmemesini istiyoruz. Demokrasiye bağlı kalmanın yolu terörü reddetmek ve hukuksal düzene uygun hareket etmektir. Demokrasi ve hukukun gereklerini yapmayanların mağduriyet edebiyatı yapmaları, dışlanmışlıktan prim devşirmeye çalışmaları asla kabul edilemez.