kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Deniz Baykal

'Aaa yargıya ne olmuş diyeceğiz'

Ufuk TEKİN
AKP'nin "yargıçların atanmasını mülakata" bağlayan yasa teklifinin tehlikeli olduğunu belirten Baykal, "Artık Cumhurbaşkanlığı freni de yok" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un, "Yargıçların atanmasını mülakata" bağlayan yasa teklifinin "Çok tehlikeli bir proje" olduğunu söyledi. Baykal, "Siyasetçiler liste hazırlar, o listeler bürokratlara verilir ve mülakatlarda o listeler dikkate alınır yargı siyasallaştırılır. Bu tuzağa dikkat" uyarısında bulundu. Adana'da 9 ilin parti yöneticilerinin katıldığı bölge toplantısı öncesi gazetecilerin soruları üzerine Tunç'un teklifine, benzer bir teklifin bir önceki Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından geri gönderildiğini hatırlatarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e şöyle gönderme yaptı: "Artık Cumhurbaşkanlığı freni de kalmamıştır. Bu nedenle, daha önce Cumhurbaşkanlığından dönen, hakimler ve savcıların mesleğe alınmasıyla ilgili yasa bu kez dönmeyecektir. Bir süre sonra da 'Aaa yargıya ne olmuş' diyeceğiz. Türkiye bir başka Türkiye'ye dönüştürülmek isteniyor. Bu tuzağa dikkat. Böyle ciddi yasal düzenlemeler için milletvekili değil Adalet Bakanlığı teklif verir."

DİPLOMASİYE VURGU
Adana'da yerel bir TV programında Baykal, "Türkiye, PKK konusunda üstün bir konuma geldi" dedi. Deniz Baykal, PKK'nın Irak'tan çıkarılmasını, müdahaleye gerek kalmadan, Irak yetkililerini gerekli önlemleri almak zorunda bırakarak sağlamak gerektiğini de vurguladı.