kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Alışveriş çılgınlığı GALERİ

Yeni Haber
ABD'de alışveriş sezonun başladığı ilk gündeki indirimli satışlar sebebiyle büyük izdiham yaşandı.

* BÜYÜK İZDİHAMIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

'Black Friday' olarak anılan günde, gece yarısından öğle saatlerine kadar süren özel indirimden yararlanmak için alışveriş merkezlerine akın eden tüketiciler, hedefledikleri ürünleri alabilmek için rakipleriyle kıyasıya mücadele verdi.

Dünyanın en büyük perakende satış mağazası zinciri olan Wal-Mart, saat sabah 5'te kapılarını açtığı müşterilerine, Polaroid 42-inç LCD HD telvizyonu 798 dolara ve Sony dijital fotoğraf makinesini de 79,87 dolara sattı. Sabah 4'te açılan bir başka zincir JC Penney, 799 dolar olan masaj aletini 298 dolardan sattı. Oyuncak ve oyunlarda da yüzde 50 indirim yaptı.

Manhattan'daki Best Buy mağazasına kuzenleriyle beraber sabah saat dörtte ilk girenlerden olan Brooklynli Tom Shea, iki laptop bilgisayar, Xbox oyun seti, elektrikli süpürge ve diğer bazı elektronik eşyalara toplam 2 bin 500 dolar ödediklerini ifade etti. Shea, "Bin 500 dolar kardayız" diye sevincini anlattı. Times Square'deki Toys "R" US mağazası ise, anne babaların büyük akınına uğradı. Yüzlerce kişinin oluşturudğu izdihamı engellemekte güçlük çeken mağaza görevlileri, 199 dolar normal fiyatı olan Micrsoft Zune'lara 79 dolara sahip oldu. Birçok pahalı oyunca, 3-4 saat boyunca yarı fiyatına satışa sunuldu. Bütün bu yoğunluğa rağmen, ekonomistler, bu yılki Black Friday satışlarının son 5 yılın en zayıf satışı olmasını beklediklerini ifade ediyor.

CİHAN