kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Marco baskısına hukukçular tepkili

Fikret AYDEMİR / BRÜKSEL
Alman hukukçular, siyasilerin Marco olayını Türkiye aleyhine siyasetlerine alet etmesine tepki gösterdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Marco baskısına hukukçular tepkili
Antalya'da 13 yaşında bir İngiliz kızına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Alman genci Marco W. olayı nedeniyle Alman siyasilerin Türkiye'ye yönelik gittikçe artan baskısı Alman hukukçuları bile isyan ettirdi. Özellikle davanın Antalya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 14 Aralık'a ertelenmesinin ardından olayın tam bir "hukuk "skandalı" olduğunu söyleyen siyasilere en sert yanıtı Alman Hâkimler Birliği'nin Başkanı Christoph Frank verdi. Ve siyasilerin daha fazla yargıya müdahalede bulunmamasını istedi.

'HUKUK DEVLETİ'
Alman Frankfurter Rundschau gazetesine konuşan Frank, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve yargı sürecinin devam ettiğini söyledi. Yüksek Devlet Savcısı olan Frank'ın bu açıklamaları özellikle Türkiye'yi çok sert bir dille eleştiren hatta Türkiye'nin AB sürecinin yeniden ele alınmasını talep eden Alman muhafazakârları hedef alıyor.

AVUKATTAN DESTEK
Almanya'da Türk hukuku konusunda uzman avukat Christian Rumpf da Stern dergisine verdiği röportajda Türkiye'nin tavrını savundu. Türkiye'de devam eden yargı sürecinin hukuk devleti ilkelerini ve insan haklarını ihlal etmediğini söyledi. Rumpf, benzer suçu Almanya'da işleyecek bir yabancının da tutuklanarak yargılanacağının hesaplanması gerektiğine işaret etti.