kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İKİ HAFTALIK GEZİLERE ÇIKIYORDU... 2 bin 400 tonluk Liberya bandıralı yolcu gemisi Explorer 1969 yapımı. 1993'te yeniden restore edilen gemi Antarktika'da 2 haftalık geziler için kullanılıyordu. Yolcuların İngiliz, ABD ve Kanada uyruklu oldukları öğrenildi. Gemide 2 haftalık tatil için 4 bin sterlin ödeniyor.

Titanik gibi

DIŞ HABERLER
Antarktika açıklarında buzdağına çarpan Explorer adlı yolcu gemisindeki 154 kişi, cankurtaran sandallarıyla tahliye edildi..
Antarktika açıklarında buzdağına çarpan Explorer isimli yolcu gemisindeki 154 yolcu ile mürettebat güç şartlar altında kurtarıldı. Gemi, TSİ 06.00'da Atlas Okyanusu'ndaki King George adaları yakınında buz kayalıklara çarptı ve su almaya başladı.

YUMRUK KADAR DELİK
Susan Hayes adlı kişinin Gap Adventures şirketine bağlı olan dev geminin yan yatmaya başlamasıyla birlikte gemiden 100 turist ve 54 mürettebat olmak üzere toplan 154 kişi can kurtaran sandallarıyla başka bir gemiye aktarıldı. Geminin sahibi Susan Hayes, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, dev bir buzula çarpmasının ardından geminin gövdesinde bir yumruk kadar delik meydana geldiğini söyledi. İngiliz Sahil Koruma Merkezi yetkilisi Fred Caygill ise, "Herhangi can kaybı ya da yaralanma söz konusu değil" açıklaması yaptı. 1912'de İngiltere'den ABD'ye gitmek üzere yola çıkan Titanik, buzdağına çarpmış, bini aşkın yolcusuyla birlikte sulara gömülmüştü.
Haberin fotoğrafları