kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

PKK'ya ortak kınama

ANKARA
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'nda, PKK oybirliğiyle kınandı. DTP'li vekillerin de katıldığı kararı eş başkanlar açıkladı..
Türkiye ve AB arasında 1966 yılından bu yana Türk ve Avrupalı parlamenterlerin katılımıyla yapılan Karma Parlamento Komisyonu'nda (KPK) PKK'nın yaptıklarının terör olduğunu kabul edildi ve bütün faaliyetleri şiddetle kınandı. Komisyon kararını Eşbaşkanları Yaşar Yakış ve Joost Lagendijk birlikte basın toplantısı yaparak açıkladı. Yakış, "PKK'nın terör örgütü olduğunu ve tüm faaliyetlerini kınadığımızı söylemeye karar verdik" derken, Lagendijk de "PKK'nın yaptığı terördür ve bunu şiddetle kınıyoruz" dedi. Alınan ortak kararın, aralarında DTP'lilerin ve Rum Milletvekili Marios Matsakis'in de bulunduğu KPK üyesi tüm milletvekillerini kapsadığı belirtildi. Basın toplantısında Yakış, "Terör örgütü PKK, Avrupa başkentlerinde para toplayıp, propaganda yapıyor. AB'li dostlarımızdan terörle mücadelede yeterince destek göremedik" dedi. Lagendijk ise 'TCK'nın 301.maddesinin Türkiye'nin imajını zedelediğini ve Türkiye düşmanlarının da bunu istediğini belirterek, "Onların elinden bu silahı alın. Artık sabır taşıyor, sözler veriliyor ve sonunda ortaya bir şey çıkmıyor'' dedi.

'DTP MESAFE KOYSUN'
Lagendijk, DTP'nin kapatılmasının Türkiye için iyi olmayacağını da belirtirken, "Bir partiyi kapatmak çözüm değil. Bu tuzağa düşmeyin" dedi ve DTP'ye "PKK ile arasına mesafe koyduğunu net olarak ifade etmeli" çağrısında bulundu. Lagendijk, şiddete başvurmanın avantaj sağlamayacağını da belirtirken, "DTP'nin Meclis'te bulunması bir şans. PKK çözümden yana değil ve DTP'nin Meclis'te olmasını istemiyor. DTP de bu tuzağa düşmemeli. Kürtlerle Türkleri karşı karşıya getirmemeli" dedi. Lagendijk, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki yönetimle görüşmesi gerektiğini belirtti.